Co s hořkou okurkou?



Hořké okurky, jak se zbavit hořkosti

Často bývají okurky hořké jen u stopky. Jestliže takovou okurku máme, loupeme ji opačným směrem, tj. od špičky ke stopce. Tak totiž nerozneseme hořké látky. Jestliže i potom zůstala okurka hořká, zkusíme okurku osušit a vetřít do ní sůl. Po chvíli sůl omyjeme. Sůl by měla s sebou odnést hořkost a okurka by měla být poživatelná.

Pěstování okurek






  • Druhy salátů a jejich pěstování Salát patří k velmi oblíbeným zeleninám. Mají krátkou vegetační dobu, a proto jsou ideální jako předplodina, meziplodina nebo plodina stálá. Saláty se často rychlí. Obsahují cenné vitamíny, především skupiny B, C E, PP, provitamín A a minerální látky. Hlávkový salát Odrůd hlávkového salátu existuje více jak sto druhů, lze je rozdělit..
  • Barevné saláty Salát patří k zelenině pěstované na jaře a na začátku léta. Barevné saláty lze vysévat do truhlíků za okno nebo do pařeniště. Mohou se také rychlit. Nejlepší dobou pro setí je první polovina dubna druhá polovina července. Můžeme je vysévat přímo na záhon i do pařeniště a na záhon vysazovat až..
  • Jarní košťálová zelenina Z jarních košťálovin se v zahradách tradičně pěstují kedlubny, zelí, kapusta, brokolice a květák. Nároky na půdu Košťálová zelenina má na kvalitu půdy značné nároky. Nejlépe se jí daří na středně těžké, propustné, humusem a živinami bohaté půdě. Nejvyšší požadavky na živiny má květák, nejméně náročná je kapusta. Vysazování košťálové zeleniny K výsadbě..
  • Příprava zeleninové zahrady na zimu Úklid zeleninové zahrady Na záhonech necháváme jen růžičkovou a kadeřavou kapustu, zimní pór, kozlíček-polníček, kořeny černého kořenu, pastináku, případně kořeny petržele a mangoldu. Proti mrazu je přikryjeme listím a chvojím. Ostatní na podzim sklizenou zeleninu, uloženou ve sklepě nebo v zazimovací jámě, kontrolujeme, zda se nekazí a běžně ji konzumujeme. Zbytky..