Pěstujeme balkonovou květinu nestařec mexický (Ageratum houstonianum)



Pěstování nestařce mexického

Nestařec mexický je balkonová květina, která vyžaduje lehkou, humózní půdu a stanoviště chráněné před větrem.

Dobře se mu bude dařit na plném slunci nebo v mírném polostínu. Pokud nestařec pěstujeme na balkóně, umístíme truhlíky směrem na jih nebo jihozápad.

Květy má nestařec v různých odstínech modré barvy. Když budeme odkvetlé květy průběžně odstraňovat, pokvete tato balkónovka až do prvních mrazíků. Pravidelně zaléváme a jednou týdne přidáváme hnojivo na kvetoucí rostliny. Je nutné dávat pozor na přelití, aby rostlinám neuhnily kořeny.

Nestařec mexický

Nestařec mexický

Jak vysazovat nestařec

Nestařec vysazujeme ve skupinách. Na jeden běžný metr je potřeba cca 5 až 6 sazenic. Tato letnička se hodí nejen do truhlíků, ale také na obruby letničkových záhonů. Sazenice vysazujeme koncem května, kdy také začínají kvést.






  • Zimní zahrady Dříve byly zimní zahrady doménou spíše majetnější části naší populace. To naštěstí patří minulosti. Na zimní zahradu nemyslí jen projektanti nových domů, ale i ti, kteří se rozhodli pro rekonstrukci starší zástavby. Ve starších domech může zimní zahrada vzniknout například na místě verandy. Jaké květiny do zimní zahrady? Zimní zahrada..
  • Jak nachystat begónie před sázením V březnu nebo na začátku dubna necháme na rašelině hlízy begónií narašit. Má-li hlíza více pupenů, můžeme ji rozdělit podle počtu oček na více řízků. Jednotlivé řízky po zaschnutí řezné rány, kterou můžeme také zasypat dřevěným uhlím, rozesadíme do jednotlivých květináčů. Hlízu begónie s vyrašeným pupenem položíme do květináče na směs zeminu..
  • Květiny vhodné do truhlíků na balkon Million Bells Million Bells – květiny s množstvím barevných odrůd – žlutá, červená, růžová, fialová. Má drobné květy, bohatě kvetou od jara až do zámrazu. Million Bells vyžaduje lehký rašelinový substrát nejlépe stále vlhký a pravidelné přihnojování. Surfínie Surfínie, převislé petunie – mají dlouhé převisy barevných květů a jsou vynikající ozdobou..
  • Samozavlažovací truhlíky Pěstování květin v samozavlažovacím truhlíku Velké převisy plné květů nejsnáze dosáhneme pěstováním květin v samozavlažovacích truhlících, které rostlinám zajistí pravidelnou a stálou zálivku. Široký knot dopraví vláhu ze zásobníku přímo mezi kořeny. I v nejteplejších dnech, kdy teplota na slunci dosahuje i 40°C, je půda v takových truhlících stále vlhká a kyprá. Rostliny..