Vavřín, bobkový list Specifické aroma vavřínu je známé každému kuchaři nebo kuchařce. Nemůže chybět při přípravě masa na divoko, v nakládaných..
Petržel je ceněná bylina, která se hojně využívá v kuchyni pro svou charakteristickou chuť a vůni. Stejně jako u každé..
Zahrada může být nejen místem, kde pěstujete chutnou a zdravou zeleninu, ale také místem, kde můžete experimentovat s kombinací různých..
Zahrada může sloužit nejen jako relaxační prostor, ale také jako zdroj čerstvého a zdravého jídla. Pěstování bylinek a koření v..
Tato letnička pochází z oblastí kolem Středozemního moře. Dříve se pěstovala na polích jako krmivo pro dobytek nebo také jako koření,..
Vanilka pochází z Mexika, pěstuje se ve velkém v tropických zemích. Patří mezi tropické orchideje a je popínavou rostlinou. Použití vanilky Vanilková..
Šafrán je jedno z nejstarších a nejdražších koření. Přísloví, že je něco vzácné jako šafrán se nepoužívá jen tak. Toto koření..
Kmín má zvláštní vlastnosti, kvůli nimž se doporučuje jeho přidávání do jídel nebo konzumace ve formě odvaru. Má léčivé účinky..
Anýz Anýz vypadá jako dvounožky podobné kmínu, které můžou mít hruškovitý tvar. Sušené jsou uprostřed zmáčklé s drsným povrchem. Toto koření..
Známe dva druhy petržele – s hladkými a kadeřavými listy. Petržel s kadeřavými listy je dekorativní, proto ho používáme zejména ke zdobení..