Nevadlec péřitý – Celosia argentea



Nevadlec péřitý je letnička vysoká cca 30 až 60 cm. Původem je z Indie. Květy jsou v bílé, červené nebo žluté barvě. Nevadlec vysazujeme do skupin, můžeme jej využít k suché vazbě. Vyžaduje slunnou a teplou polohu, tato letnička nemá ráda studené a deštivé počasí.

Nevadlec, pěstování

Nevadlec, pěstování







  • Jak rozdělujeme růže Růže obsahují více jak 20 tisíc odrůd a jsou rozděleni podle svých vlastností do několika skupin. Rozdíl mezi jednotlivými druhy je v barvě, velikosti a tvaru květu, ve výšce rostlin nebo také v použití. Půdopokryvné růže Půdopokryvné růže jsou také nazývány pokryvné. Jsou nenáročné na údržbu, proto jsou vhodné nejen do zahrad,..
  • Pěstování popínavých růží Popínavé růže jsou nejvíce pěstovaným druhem růží v našich zahradách. Je to proto, že mají široké uplatnění jak u domu, tak v zahradě. Aby popínavé růže dobře rostly, potřebují vhodnou podpěrnou konstrukci. K tomuto účelu nejlépe slouží různé dřevěné nebo kovové žebříčky, pergoly, loubí nebo oblouky z různých materiálů. Popínavé růže se vedou do..
  • Kohoutek Jovišův – Lychnis flos-jovis Kohoutek Jovišův je nenáročná trvalka vysoká asi 20 až 40 cm. Vysazujeme ji do skalek nebo na trvalkové záhony, kde upoutá barvou svých květů. Na půdu není příliš náročný. Kohoutek je možné snadno množit semenem. Podobné články: Pěstujeme čínskou astru Ostálka úzkolistá – Zinnia Angustifolia Šalvěj zářivá – Salvia splendens..
  • Léto na zahradě – červenec Začínáme sušit rozkvetlé květiny do zimních vazeb. Květy sušíme zavěšené stonky nahoru ve stínu a mírném průvanu. Mezi vhodné květiny na sušení patří: okrasné bodláky, slaměnky, šatery. Ovoce a zelenina v červenci V červenci začínáme sklízet drobné ovoce a peckoviny. Dbáme na to, abychom při sklizni stromy a keře nepoškodili. Rybíz..