Ryby v jezírku



Jaké ryby jsou vhodné do jezírka

Pokud je vodní plocha dostatečně velká, můžeme si jezírko ozvláštnit rybami. Hodně prostoru potřebuje koi kapr. Dobře přizpůsobivý karas zlatý a shubunkin se spokojí s menšími rozměry nádrže. Blízko vodní hladiny se drží jesen zlatý a karas zlatý.

Při vysazování ryb do jezírka je položíme na dvě hodiny v pytli do nádrže a přikryjeme novinami. Teprve pak je pustíme do vody. Ryby nepřekrmujeme, mají dostatek potravy ve vodě.

Abychom umožnili bezpečný přístup k vodě i čolkům, žábám a ptákům, měly by se okraje jezírka pozvolna svažovat.

Jezírko

Jezírko






  • Zahradní nářadí – motyka Motyka je zahradní nástroj, který se používá k uvolnění a prokypření půdy, odstranění plevele a kultivaci zahrady. Při kopání motykou je důležité používat správnou techniku, aby se minimalizovalo namáhání zápěstí a aby se zamezilo poškození rostlin. Před použitím motyky je také důležité ujistit se, že jsou její ostří dobře naostřené...
  • Rostliny prodávané v květináčích Rostliny prodávané v květináčích jsou zpravidla menší než rostliny v kontejnerech. Především záhonové trvalky a skalničky jsou k dostání v plastových a někdy i v hliněných nebo rašelinových květináčích. Plastové i hliněné květináče je možné použít opakovaně, rašelinové květináče zůstávají při výsadbě na kořenovém balu. Při prodeji jsou rostliny v květináčích většinou již dospělé, někdy mohou..
  • Osázená kamenná koryta Miniskalku vytvoříme osázením kamenných koryt. Jak a čím osázet koryta? Do koryt vysazujeme alpinky, lomikameny, prvosenky, zvonky nebo lewisie. Přirozený vzhled miniskalce dodají trávovité rostliny. Okraje osázíme netřesky a rozchodníky, které dobře snáší sucho. Do koryt, která jsou umístěna ve stínu, můžeme zasadit bramboříky, dřípatky nebo kropenáče. Koryta dále můžeme..
  • Kvalita půdy Zahradní rostliny mají různé nároky na kvalitu půdy. Všeobecně platí, že se jim daří lépe, čím je půda úrodnější. Jednou z důležitých složek půdní úrodnosti je obsah rostlinných živin v ní. Pokud je půda chudá, je nutné pro docílení dobrých pěstitelských výsledků více hnojit, nejlépe ekologickými hnojivy. Které živiny v půdě jsou důležité..