Okrasné dřeviny na podzim – barevné listy
Žluté listy na podzim
Mezi dřeviny, kterým se před opadem listy vybarvují výrazně dožluta, patří zejména břízy, lípy, javory, modříny, dřezovce. Estetický účinek poskytuje jak pohled do jejich koruny prozářené sluncem, tak na zelený, krátce sestřižený trávník s listím opadlým pod korunou stromů.
Oranžové a červené listy na podzim
Oranžově, načervenale až výrazně červeně vybarvují listy jabloně, jeřáby, hlohy, škumpy, ale také některé javory – javor mléč, ginnala, javor japonský, javor dlanitolistý, dále pak dřišťály, dub červený a dub šarlatový. Velmi pěknou podzimní ozdobou fasád domů jsou vybarvené listy přísavníků, které je popínají. Buky mají v počátečním období svoje lesklé listy krásně bronzové, později hnědé. Vřesoviště oživují oranžově-červenou barvou svých listů opadavé azalky.

Škumpa, barevné listí na podzim
- Pěstování svídy Svída je velmi dekorativní dřevina a to zejména v zimě, kdy má kůru vybarvenou červeně, oranžově nebo žlutě, podle odrůdy. Nejvíce dekorativní je svída v únoru a březnu. V průběhu vegetace se svída vyznačuje okrasnými listy – většinou jsou bíle panašované nebo žluté. Jak pěstovat svídu Svída je nenáročná okrasná dřevina. Můžeme ji..
- Rakytník – bobule pro parádu Rakytník je keř dorůstající do výšky až 2,5 metru (pokud jej pravidelně nesestřiháváme). Velmi rychle se rozrůstá díky bujně rostoucím odnožím. Pěstování rakytníku Rakytník potřebuje kvalitní výživnou půdu a slunné stanoviště. Je opadavý, má tenké stříbřité listy a na jaře kvete nevýraznými žlutými květy. O to krásnější je na podzim..
- Kdy a jak sázet révu vinnou Réva vinná se sází většinou na jaře, když se půda dostatečně prohřeje, a to v dubnu až květnu. V teplých oblastech je možné sázet révu i na podzim od konce října až do listopadu, pokud nemrzne. Kam vysadit révu vinnou Réva vinná je teplomilná dřevina, které se dobře daří v nadmořské výšce 200..
- Popínavý beztrnný ostružník Pěstování beztrnného ostružníku Popínavý beztrnný ostružník dává na slunném stanovišti vysoké výnosy plodů. Plody jsou velké a chutné a obsahují mnoho vitamínů a minerálních látek. Snadno se sklízejí. V méně příznivých podmínkách vyžadují ochranu proti mrazivým větrům a zimním mrazům. Ostružiny lze zmrazovat, zpracovávat na mošty, kompoty, marmelády a víno. Podobné..