Jak poznáme svilušky



Svilušky poznáme tak, že listy začínají měnit barvu do nezdravého bronzového tónu. Pokud se podíváme na spodek listů, s největší pravděpodobností zde najdeme drobného roztoče s příznačným pavučinkovitým vláknem.

Jak se zbavit svilušek

Rychlé množení svilušek podporuje suché a teplé prostředí. Na odstranění svilušek použijeme chemický postřik. V případě teplého počasí je nutné postřik opakovat.

Svilušky

Svilušky






  • Růže dužnoplodá a její škůdci Jak využít růži dužnoplodou? Růže dužnoplodá je nejen okrasný keř, který najdeme v zahradách, ale je to také zdroj šípků, ze kterých je možné vyrábět džemy. Šípky růže dužnoplodé jsou velké až 30 mm a obsahem látek jsou srovnatelné se šípky růže šípkové. Škůdce šípků – vrtule V posledních letech odchází k častému..
  • Mšice – nezdolný zahradní škůdce Mšice jsou nejčastějším zahradním škůdcem rostlin. Rychle se množí, a navíc přenášejí choroby. Při silném napadení přestávají rostliny růst a deformují se. Ochrana před mšicemi Na menší zahradě, kde se ještě příliš nerozmnožily, můžete z biologických řešení zkusit použít výluh z kopřiv nebo tabáku. Po postřiku je potřeba rostliny opláchnout vodou. Při..
  • Rez hrušňová – nemoci ovocných dřevin Rez hrušňová se projevuje oranžově červenými skvrnami na listech hrušní. Tato chorob je podmíněna blízkostí druhého hostitele, kterým je jalovec čínský nebo jalovec klášterský. Silnější rozšířené této rzi má na svědomí vlhké počasí. Napadené listy je nejlepší spálit. Pro omezení infekce je vhodné uvedené jalovce nepěstovat do vzdálenosti 150 až..
  • Choroby a škůdci rododendronů a azalek Listy u rododendronů Svinuté listy jsou znamením, že keře trpí suchem (i v zimě), je nutná zálivka. Žluté listy znamenají, že je v půdě obsažen vápník. Je třeba upravit složení půdy. Azalky jsou keře buď stálezelené, nebo poloopadavé. Jsou to nízké keře, které se rozkládají do šířky. Kvetou v květu velkým množstvím květů...