Jak sušit květy hortenzií a k čemu je využít



Sušení květů hortenzií nám pomůže zachovat jejich krásu a využít je při aranžování nebo. Hortenzie mají tu výhodu, že se suší dobře a jejich květy mohou získat krásnou a trvalou podobu.

Kroky pro sušení květů hortenzií

Nejlepší doba pro sušení květů hortenzií je koncem léta nebo na začátku podzimu, kdy jsou květy plně rozkvetlé, ale ještě nezačaly ztrácet barvu. Vyberte zdravé a nejlepší květy s bohatou barvou.  Zkraťte stonky na požadovanou délku, nejlépe kolem 15-20 cm.

Zavěste květy na suchém a stinném místě. Nechte je sušit po dobu několika týdnů, dokud se plně neusuší. Květy budou stále krásné, ale budou mít jiný vzhled a strukturu. Pravidelně kontrolujte stav sušených květů. Když jsou křehké a suché na dotek, jsou připraveny k použití.

Jak sušit květy hortenzií a k čemu je využít

Jak sušit květy hortenzií a k čemu je využít

Využití sušených květů hortenzií

Sušené květy hortenzií mohou být krásnou dekorací ve vázách. Použijte je samostatně nebo je zkombinujte s jinými sušenými květinami a plody. Můžete vytvářet věnce nebo jiné dekorace, které využijete k zavěšení na dveřích a stěnách.

Sušené květy mohou být součástí kytic a aranžmá. Dodají interiéru rustikální a trvalý charakter. Sušené květy hortenzií jsou oblíbenou volbou pro svatební dekorace, včetně svatebních kytic, stolních květinových dekorací a dekorací pro svatební oslavy.

V interiéru můžete sušené květy hortenzií umístit do rámečků nebo skleněných dóz, abyste vytvořili zajímavé dekorativní prvky.

Manipulace se sušenými květy

Sušené květy hortenzií jsou křehké a mohou se snadno rozpadnout. Při manipulaci s nimi buďte opatrní, abyste je nezničili.






  • Slunečnice roční (Helianthus annuus) Slunečnice roční je jednoletá rostlina, kterou na jaře vyséváme přímo na záhony, nejlépe k plotům, zdím nebo např. hromadám hlíny. Tato letnička vyžaduje slunečné stanoviště, které není stíněno. Pěstování slunečnice roční Podle odrůdy slunečnice dosahuje výšky 1 až 2 metry, přičemž výška je také ovlivněna kvalitou půdy. Od poloviny dubna vyséváme..
  • Jak pěstovat cínie Půda pro cínie Cínie pěstujeme ve výživné, ale lehčí půdě, vyžadují slunečnou polohu. Zvláště vyšší kultivary vysazujeme do poloh chráněných před větrem. Pravidelně zaléváme, občas mírně přihnojíme plným hnojivem. Kdy vysévat a sázet cínie Sazenice cínií můžeme předpěstovat ze semen, kterých je na trhu dostatek. Osivo vyséváme od února do..
  • Floxy – Plamenky Pěstování floxů na zahradě Floxy, lidově též známé jako plamenky mají květy v barvách bílé, růžové, červené nebo fialové. Floxy můžou být podle druhu jak letničky, tak trvalky. Mají velké množství barevných květů, a proto jsou v našich zahradách velmi oblíbené. Nejpopulárnější jsou polštářové floxy, které jsou umisťovány zejména do..
  • Ixiolirion tataricum Ixiolirion tataricum je vytrvalá cibulnatá květina vysoká cca 20 až 35 cm. Vysazujeme ji větších skalek a do květinových záhonů. Hodí se i k řezu. Je ozdobná svými široce rozevřenými květy trychtýřovitého tvaru. Květina pochází z jižního Ruska, vyžaduje slunnou a propustnou půdu. Proti zimním mrazům je odolná, ale můžeme ji zasypat..