Sázení a hnojení balkonových květin



Sázení balkonových květin

Připravené sazenice květin opatrně vyklopíme z květináčů tak, abychom nepoškodili kořenový bal. Sazenice sázíme řídce, protože se rozrostou a budou potřebovat dostatek prostoru pro další růst. Do jednoho truhlíku vysazujeme cca 4 až 5 květin. Sazenice sázíme o 2 až 3 cm hlouběji, protože se po první zálivce zem slehne. Po vysazení květiny ihned zalejeme.

Hnojení balkonových květin

S přihnojováním začneme po zakořenění rostlin, tj. cca za 3 až 4 týdny. Hnojení opakujeme každý týden. Přihnojujeme pouze navečer nebo za podmračeného počasí. S přihnojováním končíme koncem srpna, protože rostliny ukončují svůj růst a odkvétají.

Surfinie, květiny do truhlíků

Surfinie, květiny do truhlíků







  • Pěstujeme balkonovou květinu nestařec mexický (Ageratum houstonianum) Pěstování nestařce mexického Nestařec mexický je balkonová květina, která vyžaduje lehkou, humózní půdu a stanoviště chráněné před větrem. Dobře se mu bude dařit na plném slunci nebo v mírném polostínu. Pokud nestařec pěstujeme na balkóně, umístíme truhlíky směrem na jih nebo jihozápad. Květy má nestařec v různých odstínech modré barvy. Když budeme..
  • Pěstování lilií v květináčích Pěstování lilií v květináčích je velmi oblíbené, protože má celou řadu výhod. Takto pěstované lilie mohou kvést kdykoliv během roku, záleží, kdy je vysadíme. Pro výsadbu použijeme kvalitní zahradní substrát. Květináč by měl být co nejvyšší. Na jeho dno dáme vrstvu substrátu, pak uložíme cibuli a zasypeme substrátem až do vrchu...
  • Chyby při pěstování begónií Choroby a škůdci begónií Hnědé skvrny na listech jsou způsobenu tepelným poškozením. Rostlina zřejmě stála na přímém slunci. Má-li navíc kapičky vody na listech, ty mohou působit jako zvětšovací sklo a způsobit popálení listů. Žloutnoucí listy u begónií signalizují uhnívání kořenů v důsledku nadbytečné zálivky. Necháme substrát mírně vyschnout, nejlépe v místnosti,..
  • Květiny vhodné do truhlíků na balkon Million Bells Million Bells – květiny s množstvím barevných odrůd – žlutá, červená, růžová, fialová. Má drobné květy, bohatě kvetou od jara až do zámrazu. Million Bells vyžaduje lehký rašelinový substrát nejlépe stále vlhký a pravidelné přihnojování. Surfínie Surfínie, převislé petunie – mají dlouhé převisy barevných květů a jsou vynikající ozdobou..