Bylinka dobromysl neboli oregano
Pěstování oregana
Dobromysl je také známý pod názvem oregano. Vyžaduje slunce a lehčí propustnou půdu. Dobromysl má uklidňující účinky ne nervovou soustavu. Používá se k přípravě čaje, do koupelí a jako koření k masům a do salátů.
Dobromysl v kuchyni
Dobromysl je součástí francouzské a italské kuchyně. Tradičně se používá při přípravě pizzy.
- Problémy při pěstování kopru Kopr, s jeho svěží chutí a výraznou vůní, je oblíbenou bylinkou ve světě kulinářství. 08 Přemnožení kopru Kopr má tendenci rychle se šířit a občas může vyžadovat kontrolu, aby nedominovat ostatním rostlinám. Semena kopru se snadno samovolně rozptylují a mohou vést k nekontrolovanému růstu. Abychom tomu předešli, doporučuje se pravidelně..
- TOP 5 nejpěstovanějších bylinek na zahrádce Meduňka (Melissa officinalis) Sazenice meduňky získáme snadno rozdělením trsů, lze je ale i předpěstovat ze semen. Meduňka má ráda hlubokou živnou půdu a dostatek vody, pak je nezničitelná. Sběr meduňky Čerstvé listy a mladé špičky výhonků sbíráme celou sezónu, na sušení nejlépe před rozkvětem. Použití v kuchyni Meduňka se hodí do..
- Jak pěstovat brutnák lékařský Pěstování brutnáku lékařského Brutnák lékařský je jednoletá bylina z čeledi brutnákovitých. Dorůstá do výšky 40 až 60 cm. Jedná se o modře kvetoucí letničku, kterou mají rády včely. Semena brutnáku vyséváme od března. Roste ve všech půdách. Nedostatek vody a sucho se projevuje tenkým a tuhým listem. Pokud chceme zpracovávat celé..
- Bylinky proti chorobám a škůdcům Odvar z přesličky rolní proti houbovým chorobám Jako účinná prevence houbových chorob se používá odvar z přesličky rolní. 1 kg čerstvých nebo 10 dkg sušených rostlin máčíme 24 hodin v 10 litrech vody. Pak je 0,5 hodiny povaříme, přefiltrujeme a necháme zchladnout. Od jara do léta za příznivého počasí tímto odvarem, zředěným..