Choroby tulipánů



Virová pestrokvětost tulipánů

Virová pestrokvětost je choroba tulipánů, která se ze začátku ani jako choroba netváří. Květy jsou jen barevně žíhané, postupně se rostliny špatně vyvíjejí. Takto napadené rostliny ihned zlikvidujeme, aby nedošlo k napadení i dalších tulipánů.

Houbové choroby tulipánů

Tulipány a především jejich cibule trpí mnoha houbovými chorobami – botrytidou a fuzariózou. Napadení předejdeme včasnou sklizní cibulí a jejich kvalitním usušením.

Tulipány

Tulipány







  • Problémy při pěstování kopru Kopr, s jeho svěží chutí a výraznou vůní, je oblíbenou bylinkou ve světě kulinářství. 08 Přemnožení kopru Kopr má tendenci rychle se šířit a občas může vyžadovat kontrolu, aby nedominovat ostatním rostlinám. Semena kopru se snadno samovolně rozptylují a mohou vést k nekontrolovanému růstu. Abychom tomu předešli, doporučuje se pravidelně..
  • Červci – škůdci rostlin Červci se vyskytují zejména na pokojových rostlinách nebo skleníkových rostlinách, které ničí sáním na spodní části listů nebo na stoncích. Rostlina je oslabená, listy postupně žloutnou a opadávají a může dojít až k uhynutí. Jak poznat červce Tento škůdce je velmi malý, dosahuje délky 1,5 až 3 mm. Je pro..
  • Choroby a škůdci česneku Zasychání špiček listů česneku K zasychání špiček listů u rostlin česneku dochází tehdy, když je přílišné mokro, sucho nebo velké výkyvy teplot. Proti tomuto zasychání neexistují žádné ochranné prostředky, pouze prevence ve formě zamezení účinku těchto přírodních nástrah. Virové choroby česneku Česnek se množí výhradně vegetativně, proto velmi často dochází k zamoření..
  • Strupovitost jádrovin – nemoc ovocných dřevin Strupovitost jádrovin se projevuje hnědočernými skvrnami na listech a plodech, případně i trhlinami a deformacemi. Účinná prevence proti strupovitosti: Pěstování odrůd rezistentních proti této chorobě. Řezem udržovat korunu stromu světlé a vzdušné, aby po dešti rychleji osychala. Týden před podzimním opadem listí se doporučuje postříkat koruny stromů 5 až 7%..