Chyby při pěstování begónií



Choroby a škůdci begónií

Hnědé skvrny na listech jsou způsobenu tepelným poškozením. Rostlina zřejmě stála na přímém slunci. Má-li navíc kapičky vody na listech, ty mohou působit jako zvětšovací sklo a způsobit popálení listů.

Žloutnoucí listy u begónií signalizují uhnívání kořenů v důsledku nadbytečné zálivky. Necháme substrát mírně vyschnout, nejlépe v místnosti, kde je vyšší teplota.

Bílé pomoučení na listech, pod nímž pletivo šedne a odumírá, způsobuje choroba zvaná padlí begoniové. Při prvních náznacích se vyplatí použít některý z chemických prostředků. Pokud je rostlina silně napadena, je lepší se jí zbavit, aby se choroba nešířila i na ostatní rostliny.

Pavučinky na listech jsou projevem malých roztočů – svilušek. Při pozorném pohledu na listy jsou patrné pouhým okem. K likvidaci svilušek použijeme chemický prostředek dle pokynů uvedených v návodu.

Choroby a škůdci begónií

Choroby a škůdci begónií







  • Pěstování lilií v květináčích Pěstování lilií v květináčích je velmi oblíbené, protože má celou řadu výhod. Takto pěstované lilie mohou kvést kdykoliv během roku, záleží, kdy je vysadíme. Pro výsadbu použijeme kvalitní zahradní substrát. Květináč by měl být co nejvyšší. Na jeho dno dáme vrstvu substrátu, pak uložíme cibuli a zasypeme substrátem až do vrchu...
  • Anglické pelargonie Pěstování anglických pelargonií Anglickým pelargoniím se lidově říká také velkokvěté nebo angličanky. Květy některých kultivarů mohou dosahovat průměru až 8 cm. Květy jsou většinou jednoduché v barvě od bílé až po černé, s různě zbarvenými oky, se žíháním a lemováním. Listy anglických pelargonií jsou většinou zelené, některé odrůdy mají listy panašované. Anglické pelargonie..
  • Truhlíky a květináče pro balkonové květiny Jaké truhlíky a květináče na balkon? Truhlíky, keramické květináče nebo třeba staré hrnce musejí mít pro pěstování balkonových květin dostatečné rozměry. Minimální šířka a hloubka truhlíku je 20 cm. Nezbytné jsou odtokové otvory na dně nádoby, bez nich by se ve spodu držela voda a květina by trpěla zamokřením kořenů...
  • Květiny na jižní balkon a terasu Květiny na jižní balkon a terasu Pelargonie Dlouhokvět Ozdobnice (pro terasy a velké balkony) Štírovník Dochan (pro terasy a velké balkony) Černooká Zuzana Povijnice Na balkoně můžeme nakombinovat trojici barev – cihlově červené pelargonie, modré vějířovky a oranžovočervené štírovníky. Pelargonie sadíme do druhé řady, aby vějířovky a štírovníky mohly volně..