Prach na pokojových květinách



Jemný prach se u pokojových květin usazuje v pórech listů a znesnadňuje rostlinám dýchání. Květinám s velkými listy, jako jsou fíkusy, filodendrony nebo dieffenbachie, proto občas otřeme listy z obou stran jemným hadříkem. U drobnolistých rostlin je to složitější, zejména u druhů, které mají jemné chloupky, jako např. africké fialky. Můžeme je buďto opatrně očistit malým štětečkem, nebo je odneseme do vany, kde je osprchujeme jemným proudem vody o pokojové teplotě.

Difenbachie, pokojová květina







  • Iberka okoličnatá neboli štěničník (Iberis umbellata) Iberka okoličnatá zvaná lidově též štěničník je jednoletá rostlina, která tvoří nádherné lepy a kvetoucí koberce. Na venkovní záhony ji můžeme vysévat již na začátku dubna. Pěstování iberky okoličnaté Iberkám se daří téměř v každé zemině, nejlépe ovšem v písčitohlinité. Semena vyséváme na meziřádkovou vzdálenost 20 cm do mělkých žlábků tak, aby..
  • Jak pěstovat minirůže v bytě Zde je několik rad, jak úspěšně pěstovat malé růže v bytě: Během růstového období musíme miniaturní růže držet v místnosti, v níž se teplota bude pohybovat od 10 do 22 °C. Pamatujeme na to, že rostlinky potřebují co nejvíce světla, umístíme je tedy u slunného okna. V měsících s krátkými dny je možné zajistit kvetení..
  • Prvosenka jarní květina Na každé jarní zahrádce a předzahrádce by neměly chybět prvosenky (Primula). Všechny druhy prvosenek mají přízemní listové růžice a trubkovité, zvonkovité nebo ploché květy. Primulky se hodí téměř pro všechny stanoviště – lemy záhonů, do skalky, na okraje vodních nádrží, do rašelinových záhonů, atd. Hrnkové prvosenky Pokud si koupíme hrnkovou..
  • Světlice barvířská – Saflor Pěstování světlice barvířské Světlice barvířská je známá jako letnička se žlutooranžovými květy, která se často používá do sušených kytic. Světlici vyséváme přímo na záhon na začátku května. Má ráda teplé a sušší stanoviště s dobrou zásobou živin. Použití světlice Světlice se již od pradávna používala k barvení látek na červeno a žluto...