Monstera (Monstera deliciosa)



Pěstování monstery

Monstera patří k oblíbeným pokojovým evergreenům. Jedná se o liánovitou rostlinu, kterou zpravidla tvoří starší, hluboce vykrajované listy nebo listy s oválnými otvory. Monstera velmi dobře snáší polostín a suchý vzduch. V našich bytech vykvétá zřídka, ale ve své domovině tvoří chutné plody.

Monstera, pokojová květina

Monstera, pokojová květina

 







  • Sázení a zálivka bonsají Postup sázení bonsají Na dno bonsajové misky dáme nejprve na odtokové otvory hustou síťku, anebo větší kámen, pak nasypeme asi 1 cm vysokou drenážní vrstvu hrubšího písku jako drenáž, dáme slabší vrstvu navlhčeného substrátu, na něj umístíme stromek a kořeny pečlivě rozprostřeme. Jednou rukou stromek přidržíme a druhou zasypáváme kořeny..
  • Échmea (Aechmea fasciata) – pěstování a péče Échmea je broméliovitá rostlina, kterou můžeme pěstovat v nádobě, přestože v přírodě roste epifytně. Zasadíme ji do lehké směsi rašeliny a listovky. Échmea patří k snadno pěstovatelným broméliím. Jak kvete Échmea Velké, tuhé, sytě zelené listy jsou pokryté voskovými šupinkami a dávají rostlině šedozelený vzhled. Ze středu růžice vyrůstá velmi atraktivní růžové květenství...
  • Rozmnožování hvězdníku Množení hvězdníků semeny nebo dceřinými cibulkami Množení hvězdníků semeny je příliš složité. Snadněji je množíme dceřinými cibulkami starších rostlin. Nezískáme sice velké množství rostlin, ale při amatérském pěstování pro radost nám to bohatě stačí. Tyto malé cibulky pěstujeme bez období odpočinku dva až tři roky a potom postupujeme tak, jak..
  • Jak pěstovat brambořík Český název pro brambořík zcela přesně vystihuje, jak vypadá hlíza. Některé druhy bramboříků mají kořeny jen na vrchu hlízy, jiné po celém povrchu, na spodu rostliny. Právě toto uspořádání kořenů u bramboříků je důležitým rozlišovacím znamením. Doma pěstovaný brambořík má rád teplotu kolem 15 °C a snáší rozptýlené světlo. Odkvétající..