Tipy a triky pro zimní zahradu



Zahradní jezírka

Pokud jste majitelem zahradního jezírka, které je z betonu a na zimu jej nevypouštíte, vhoďte na vodní plochu na začátku zimy nafukovací míč, plastovou láhev nebo dřevěné kolo. Tyto předměty absorbují tlak ledu a ochrání tak nádrž před popraskáním.

Květináče

Květináče na balkónech či terasách můžeme před promrznutím ochránit tak, že je vložíme od pytle vyplněného slámou. Nebo je můžeme zabalit do bublinkové fólie a postavit je do závětří.

Květináče a truhlíky

Květináče a truhlíky

Mladé stromky

Kolem mladého stromku zarazíme čtyři tyče a obalíme jutou nebo fólií. Ochráníme tak stromek před mrazem.






  • Zahrady a technologie – automatizace zahradního systému a využití aplikací Zahrady a technologie se stále více prolínají, přinášejí inovace a pohodlí do péče o zahradu. Díky automatizaci zahradního systému a využití aplikací se péče o zahradu stává jednodušší a efektivnější. 13Moderní zahradní systémy lze ovládat přes mobilní aplikace nebo programovat podle konkrétních potřeb a podmínek. To umožňuje přesnou a úspornou..
  • Jak přilákat ptáky do zahrady Pokud chcete přilákat ptáky do zahrady, můžete vyzkoušet několik jednoduchých a účinných metod. Potrava, voda, úkryt Poskytněte jim potravu, zejména v zimě. Instalujte ptačí krmítko nebo rovnou několik krmítek umístěných ve strategických částech zahrady. Naplňte je semeny, ořechy, ovocem nebo sušeným hmyzem. Vybírejte potravu, která je přitažlivá pro různé druhy ptáků...
  • Leden v okrasné zahradě Co dělat v lednu v okrasné zahradě V lednu, kdy nemrzne a je sucho, můžeme na trávníky rozhodit prosátou kompostovanou zeminu. Vrstva by měla být silná asi 2 cm. Rovnoměrnost zajistíme rozhrnutím pomocí hrábí. K zimnímu sestříhání živých plotů z listnatých dřevin si vybereme pokud možno bezmrazé dny. Stříhání rostlin za silného mrazu může způsobit..
  • Výběr místa pro vřesoviště Co je vřesoviště? Vřesoviště je speciální záhon na zahradě, kde pěstujeme rostliny, které vyžadují kyselou půdu a vyšší vlhkost. Do vřesovištních rostlin patří rododendrony, azalky, četné kultivary vřesů a vřesovců, ale také kalmie, brusinky, atd. Dále můžeme použít také zakrslé borovice, poléhavé jalovce, některé trvalky, skalničky, okrasné trávy, cibulnaté nebo..