Rhipsalidopsis rosea – pokojová květina



Rhipsalidopsis rosea patří mezi epifytické kaktusy a proto vyžaduje lehčí, kyprou půdu s dostatkem rašeliny.

Rostlinu tvoří soustava převislých stonků, jejichž články jsou podobné plochým listům. Keříky jsou bohatě rozvětvené s růžovými květy.

Rhipsalidopsis rosea – pokojová květina

Rhipsalidopsis rosea – pokojová květina

Aby kaktus vykvetl

Aby nám tento kaktus vykvetl, musíme během zimy udržovat teplotu kolem 10 °C. Podle doby odpočinku kvete Rhipsalidopsis rosea od února do května. Kaktus umístíme na světlé místo, nejlépe u okna a během léta přiměřeně zaléváme a přihnojujeme. Chorobami ani škůdci příliš netrpí.






  • Pokojová rostlina Soleirolia soleirolii neboli Domácí štěstí, Štěstíčko Domácí štěstí neboli Štěstíčko je rostlina s velmi malými lístky na tenkých stoncích. Pěstování Štěstíčka V květináči pokrývá zeminu a plazí se přes okraj dolů. Pochází z Korsiky. V domě nejlépe roste v chladnější místnosti, například v ložnici. Při vyšší vzdušné vlhkosti rychleji roste, ale dobře snese i suchý vzduch. Ani v ostatním není tato pokojová rostlina..
  • Pěstování pryskyřníků Pryskyřníky mají plný velký květ v barvě bílé, odstínech růžové, červené, nachové a žluté. Jedná se o plnokvětý kultivar. Co potřebují pryskyřníky Tyto rostlinky nejsou mrazuvzdorné, proto musíme na podzim jejich hlízovité ztlustělé kořeny vyjmout z půdy a nechat v suchu přezimovat. V jarních měsících je pak vysazujeme do větších květináčů. Půda musí být..
  • Filodendron (Philodendron) Pěstování filodendronu Filodendron je další velmi oblíbenou áronovitou rostlinou, která v našich bytech zdomácněla. Filodendron tvoří poměrně mohutnou listovou růžici. Z listů musíme, stejně jako u všech velkolistých pokojovek, utírat prach. Filodendrony zaléváme vodou, která má pokojovou teplotu, občas přihnojíme.   Podobné články: Vegetační klid u klívií, kamélií a kaktusů Pěstování kaktusů..
  • Áronovité rostliny a květiny Pěstování áronovitých rostlin Áronovité rostliny pocházejí z exotických končin. Společným znakem těchto rostlin je shluk drobných kvítků do tzv. palice, která je chráněná zvláštním listem, tzv. toulcem. Toulec bývá nápadně zbarvený. Mnoho áronovitých rostlin má rovněž velmi pěkně zbarvené a tvarované listy. Právě druhy pěstované pro ozdobný list mají podobné požadavky..