Truhlíky a květináče pro balkonové květiny



Jaké truhlíky a květináče na balkon?

Truhlíky, keramické květináče nebo třeba staré hrnce musejí mít pro pěstování balkonových květin dostatečné rozměry. Minimální šířka a hloubka truhlíku je 20 cm. Nezbytné jsou odtokové otvory na dně nádoby, bez nich by se ve spodu držela voda a květina by trpěla zamokřením kořenů.

Samozavlažovací truhlíky

Nejlepší jsou samozavlažovací truhlíky, které mají zásobník se zálivkovým prostorem a speciální knoty. Květiny dostávají vláhu pravidelně, případně i s přidaným hnojivem. Zásoba vody v samozavlažovacím truhlíku dokáže překonat 2 až 6 dní – podle umístění a náročnosti zasazených květin.

Vysazování květin do truhlíku

Truhlíky by neměly být květinami přeplněné, dodržujeme vzdálenost alespoň 10 cm mezi jednotlivými rostlinami. V úvahu musíme vzít budoucí vzrůst rostlin. Příliš velké rozestupy mezi jednotlivými sazenicemi způsobují rozstřikování zeminy při dešti do okolí.

Samozavlažovací truhlík pro balkonové květiny

Samozavlažovací truhlík pro balkonové květiny







  • Anglické pelargonie Pěstování anglických pelargonií Anglickým pelargoniím se lidově říká také velkokvěté nebo angličanky. Květy některých kultivarů mohou dosahovat průměru až 8 cm. Květy jsou většinou jednoduché v barvě od bílé až po černé, s různě zbarvenými oky, se žíháním a lemováním. Listy anglických pelargonií jsou většinou zelené, některé odrůdy mají listy panašované. Anglické pelargonie..
  • Zimní zahrady Dříve byly zimní zahrady doménou spíše majetnější části naší populace. To naštěstí patří minulosti. Na zimní zahradu nemyslí jen projektanti nových domů, ale i ti, kteří se rozhodli pro rekonstrukci starší zástavby. Ve starších domech může zimní zahrada vzniknout například na místě verandy. Jaké květiny do zimní zahrady? Zimní zahrada..
  • Oleandr Pěstování oleandru Oleandr (Nerium oleander) je rostlinou pobřeží Jaderského nebo Středozemního moře. V těchto oblastech je to poměrně hustý keř. Původem oleandr pochází z velké oblasti, rozkládající se od Portugalska přes Írán až do východní Asie. Oleandr můžeme ve vhodné velikosti udržovat pravidelným jarním řezem, po kterém dobře obráží a rozvětvuje se...
  • Pěstování citrusů Rady a tipy pro pěstování citrusů: Rostliny přesazujeme každý rok do většího květináče o 2 cm. Půda by měla být zahradní s přidáním hrubého písku a rašeliny. Případně si můžeme zakoupit již namíchaný substrát v zahradnictví. Citronovník nesnáší vápno, kyselost půdy by měla být pH 6-7. Přihnojujeme pouze kombinovaným hnojivem, ve kterém..