Kručinečka křídlatá – Genistella sagittalis



Kručinečka křídlatá je drobný plazivý polokeřík se stálezelenými křídlatými větévkami. Žluté květy jsou sestaveny do krátkých hroznovitých květenství. Kručinečka se uplatní ve větších skalkách, v nichž se rozrůstá do větších polštářů. Nejlépe se jí daří na slunném místě s méně úrodnou, lehkou a vápenitou půdou.

Kručinečka křídlatá

Kručinečka křídlatá







  • Javor dlanitolistý (Acer palmatum) Javor dlanitolistý patří mezi stromy, které mohou dorůstat do výšky až 6 metrů a je tak vhodný jako solitéra do okrasných zahrad a parků. Můžeme jej pěstovat jako strom nebo keř. Svým vzrůstem je optimální i do menších zahrad. Javor dlanitolistý kvete od května do června nachově červenými květy v hroznech,..
  • Stromy a keře v okrasné zahradě Jaké stromy pěstovat v okrasné zahradě? Stromy do zahrady vybíráme s rozmyslem. V malých zahradách působí jeden dobře umístěný strom lépe než skupina stromů, které vrhají hodně stínu. Ve velké zahradě působí vzrostlý velký strom jako nosná kostra zahradní architektury. Stromy a keře vytvářejí trvalé, zdřevnatělé stonky a kořeny. Dorůstají do mnohem..
  • Okrasný barevný keř dřišťál Jak pěstovat dřišťál Dřišťál je trnitý keř, který může být opadavý nebo stálezelený. Je rozšířen po celém světě a obsahuje více jak 600 druhů. Dokáže růst ve velmi skromných podmínkách a vyhovují mu všechny půdy. Navíc je dřišťál odolný vůči suchu. Nejlépe se mu daří v mírně vlhkých půdách bohatých na..
  • Mandloň nízká – Amygdalus nana Pěstování mandloně Mandloň nízká je keř vysoký cca 1 metr s tenkými větvičkami, které jsou v dubnu bohatě obaleny růžově červenými květy. Pro svůj nízký vzrůst se hodí i do malých zahrádek a velkých skalek. Při výběru stanoviště přihlížíme k tomu, že keř se postupně rozrůstá do šířky, protože vytváří četné výhony z kořenových..