Škůdci muškátů



Mšice napadají vrcholky rostlin a sají z nich šťávu. Muškáty pak hůře rostou a deformují se.

Molice se také mohou na muškátech objevit, zejména v zimě ve vytápěných prostorách. Molice jsou uchycené na spodní straně listů, které v důsledku jejich sání žloutnou a zasychají.

Muškáty můžou také napadnout štítenky, které svým sáním způsobují žloutnutí a zasychání listů.

Občas se na muškátech mohou objevit housenky různých motýlů. Ty pak sbíráme ručně, případně je chemicky hubíme.

Pelargonie páskatá

Pelargonie páskatá







  • Jak pěstovat kejklířku Pěstování kejklířky Kejklířky pěstované ze semen lze vysazovat jak do záhonů, tak za okno. Potřebují dostatečnou zálivku a půdu, která drží vláhu. Venku se nejčastěji pěstuje vytrvalá Mimulus luteus, ve skleníku pak Mimulus Aurantiacus. Prvně jmenovaná se snadno množí. Nové výhony přiléhají k zemi, brzy zakoření a dají se oddělit...
  • Jak pěstovat macešky Maceška je v dnešní době oblíbenou květinou, se kterou se můžeme setkat již s prvními jarními paprsky. Existuje velké množství druhů a velkými nebo naopak malými květy a bohatou násadou. Barevnost macešek je nekonečná, nejčastěji jsou vidět v odstínech žluté a modré barvy. Macešky vysazujeme na záhony nebo do květináčů a misek. Můžeme..
  • Pěstování macešky zahradní (Viola x witrockiana) Jak sázet macešku zahradní Maceška Zahradní (Viola x witrockiana) patří mezi nejoblíbenější dvouletky. Většinou se uplatňuje při plošném osázení záhonů, a to buď samostatně, nebo v kombinaci s jinými květinami, hlavně tulipány. Maceška zahradní se používá též na obruby záhonů a do přenosných nádob. Sazenice macešek Je vyšlechtěno mnoho kultivarů macešek, které..
  • Pěstování citrusů Rady a tipy pro pěstování citrusů: Rostliny přesazujeme každý rok do většího květináče o 2 cm. Půda by měla být zahradní s přidáním hrubého písku a rašeliny. Případně si můžeme zakoupit již namíchaný substrát v zahradnictví. Citronovník nesnáší vápno, kyselost půdy by měla být pH 6-7. Přihnojujeme pouze kombinovaným hnojivem, ve kterém..