Rez vejmutovková – nemoci ovocných dřevin



Rez vejmutovková se objevuje na spodní stran listů černého rybízu. Tato choroba se projevuje drobnými hnědými výtrusy. Druhým hostitelem této choroby jsou borovice vejmutovky a limba, na jejichž větvích nebo kmenech se tvoří žlutavé výtrusnice. Napadené listy rybízu, které předčasně opadávají, je třeba co nejdříve shrabat a spálit. Jako prevence je důležitá prostorová izolace černého rybízu od obou hostitelských borovic.

Černý rybíz

Černý rybíz







  • Problémy při pěstování kopru Kopr, s jeho svěží chutí a výraznou vůní, je oblíbenou bylinkou ve světě kulinářství. 08 Přemnožení kopru Kopr má tendenci rychle se šířit a občas může vyžadovat kontrolu, aby nedominovat ostatním rostlinám. Semena kopru se snadno samovolně rozptylují a mohou vést k nekontrolovanému růstu. Abychom tomu předešli, doporučuje se pravidelně..
  • Jak bojovat proti krtkům, hrabošům, mšicím a mravencům bez chemie Hraboši Česnekem můžeme zcela úspěšně bojovat proti hrabošům. Stačí jej vysadit do kruhu kolem stromů a milí hraboši ponechají kořenový systém stromů v uctivé vzdálenosti. Hraboši totiž nesnášejí česnekovou vůni. Mšice Máme-li keře silně napadené mšicemi, pomůže koupel, ovšem krátká, v 55 °C teplé vodě. Postižené konce letorostů nebo větví namočíme pokud..
  • Choroby a škůdci slivoní Šarka – nejvážnější choroba slivoní. Některé odrůdy slivoní jsou vůči šarce odolné. Pilatka švestková – způsobuje červivost malých plodů. Obaleč švestkový – způsobuje červivost plodů před dozráním. Červivé plody jsou často napadány moniliovou hnilobou. Mšice – poškozují slivoně a přenášejí šarku. Podobné články: Ořechy – choroby a škůdci, sklizeň a..
  • Mšice – škůdce českých zahrad Jak mšice škodí rostlinám Nejrozšířenějším škůdcem českých zahrad je mšice. Mšice jsou velké 0,5 až 6 mm. Jsou buď okřídlené nebo bezkřídlé. Mšice škodí sáním šťáv. Rostliny navíc reagují na podráždění změnou barvy nebo svinováním a dalšími deformacemi. Mšice rovněž přenášejí virové choroby. Druhy mšic Mšice srstková – napadá srstky..