Ochrana mladých stromků



Ochrana stromků proti okusu

V místech, kde hrozí ohryz stromků divokou zvěří, opatříme kmeny vhodným ochranným obalem. Pozemek by měl být chráněn plotem vysokým alespoň 150 cm. V místech, kde bývá hodně sněhu i vyšším.

Proti divokým králíkům, kteří jsou nebezpeční zejména v zimě a předjaří, je nutné alespoň do hloubky 30 cm zapustit drátěné pozinkované pletivo nebo betonové dlaždice, jinak králíci plot podhrabou.

Ochrana kmenů stromů

V neoplocených zahradách chráníme jednotlivé kmeny mladých stromků do výše alespoň 130 cm drátěným pletivem, obaly z papíru, rákosu, dřevěných latěk, neprůhlednou plastovou fólií s otvory. Obaly ze slámy a chvojí nejsou vhodné, protože se v nich udržují škůdci.

odpuzení zvěře lze použít i různé repelentní přípravky, kterými se natírají kmeny, u nízkých odrůd i spodní větve.

Kupujeme ovocné stromky

Ochrana stromků proti okusu







  • Muchovník Lamarkův (Amelanchier lamarckii) – okrasný keř Muchovník Lamarkův je keř nebo také strom, který dorůstá do výšky 5 až 8 metrů a šířky 3 až 5 metrů. Je na pěstování nenáročný. Dekorativní jsou květy a listy. Květy mají barvu krémově bílou a objevují se na jaře, v dubnu a květnu dříve, než listy. Rostou v dlouhých hroznech a..
  • Stromy a keře v okrasné zahradě Jaké stromy pěstovat v okrasné zahradě? Stromy do zahrady vybíráme s rozmyslem. V malých zahradách působí jeden dobře umístěný strom lépe než skupina stromů, které vrhají hodně stínu. Ve velké zahradě působí vzrostlý velký strom jako nosná kostra zahradní architektury. Stromy a keře vytvářejí trvalé, zdřevnatělé stonky a kořeny. Dorůstají do mnohem..
  • Péče o révu vinnou v prvním roce od výsadby Jak pěstovat révu vinnou okopáváním révy ničíme plevel a rozrušujeme půdní škraloup. Kypříme opatrně, abychom neulomili mladé výhonky. pokud u révy vyrostou mimo dvou letorostů i další, opatrně je vylomíme. jakmile letorosty dosáhnou délky 10 cm, začneme je postřikovat proti plísni révové a proti padlí. koncem června opatrně zem od..
  • Podzimní nebo jarní výsadba ovocných dřevin Podzimní výsadba ovocných dřevin Ovocné dřeviny většinou vysazujeme na podzim. Při podzimní výsadbě sazenice vytvoří ještě do zámrazu půdy nové sací kořínky a na jaře startují do nového růstu dříve a rychleji než při jarní výsadbě. Během vegetace vytvoří pak stromky i keře větší letorosty a mají rok předstih před..