Difenbachie (Diffenbachia)



Pěstování difenbachie

Velmi oblíbené rostliny z čeledi áronovitých, které se objevují v našich bytech, jsou různé kultivary difenbachií, které mají listy zelené se žlutými nebo bílými skvrnami nebo smetanově zbarvené listy se zeleným okrajem. Difenbachie se pěstuje poměrně snadno, a když doroste do velkých rozměrů, kdy se nám již nevejde do bytu, lze ji snadno zmladit seříznutím.

Množení difenbachie

Difenbachii můžeme množit krátkými stonkovými řízky, které naležato částečně ponoříme do vlhkého substrátu.

Pozor, diefenbachie je jedovatá! Je bezpodmínečně nutné ji odstranit z dosahu malých dětí.

Difenbachie, pokojová květina

Difenbachie, pokojová květina

 







  • Zamioculcas – pokojová květina Zamioculcas je v našich zeměpisných šířkách poměrně novou pokojovou rostlinou. Původní druh pochází z Afriky. Stonky a listy této pokojové rostliny jsou zářivě zelené, lesklé. Jedná se o nenáročnou rostlinu, která je vhodná do moderních interiérů nebo komerčních prostor kanceláří. Rozeznáváme několik druhů, které se liší vzrůstem a kompaktností listů. Listy vyrůstají..
  • Bilbergie (Billbergia) – broméliovitá rostlina Pěstování Bilbergie Bilbergie patří k broméliovitým pokojovým rostlinám. Velmi zřídka se zatím u nás pěstují Bilbergie, které mají dekorativní květy, ale také velmi efektní vybarvení listenů. Květenství je převislé, vyrůstá z pevné růžice listů. Ta po odkvětu odumře, ale předtím vytvoří několik nových růžic. Podmínky pro pěstování Bilbergie Bilbergie vyžaduje světlé..
  • Guzmánie – broméliovitá rostlina Guzmánie je další z rodiny broméliovitých, která se stala oblíbenou pokojovou rostlinou. Kvetoucí Guzmánie Vlastní květy jsou drobné a nenápadné, ale listeny jsou zpravidla zbarvené výrazně červeně. V poslední době se objevují na trhu rostliny i s listeny žlutými, oranžovými, růžovými a fialovými. Koupíme-li si kvetoucí rostlinu, můžeme se po dlouhou dobu radovat..
  • Pěstování kaktusů Kaktusy Kaktusy jsou velice zajímavé rostliny, jejichž životní podmínky lze při troše šikovnosti snadno napodobit v každé domácnosti. Svému pěstiteli se pak odmění roztodivnými květy a tvary. Pro pokojové pěstování mají kaktusy tři základní požadavky: světlo, vodu a správnou teplotu. Světlo Kaktusy by měly být umístěny na nejsvětlejším místě v bytě –..