Rostliny prodávané v květináčích



Rostliny prodávané v květináčích jsou zpravidla menší než rostliny v kontejnerech. Především záhonové trvalky a skalničky jsou k dostání v plastových a někdy i v hliněných nebo rašelinových květináčích.

Plastové i hliněné květináče je možné použít opakovaně, rašelinové květináče zůstávají při výsadbě na kořenovém balu. Při prodeji jsou rostliny v květináčích většinou již dospělé, někdy mohou být mladé (semenáč nebo zakořeněný řízek záhonové trvalky).

Rostliny koupené v květináči

Rostliny koupené v květináči

Při nákupu rostlin v květináči musíme dát pozor na dvě věci:

  1. Pokud po vyjmutí z květináče je kořenový bal na povrchu hustě vyplněný kořeny, má se rozrušit a při suchém počasí má pravidelná zálivka po výsadbě pokračovat, než rostlina řádně zesílí. Záhonové rostliny v květináčích jsou sice drahé, ale mají několik předností: jsou dospělé, mohou kvést, lze je koupit i jindy než v obvyklou dobu pro výsadbu a po výsadbě rostou bez přerušení.
  2. U prodávané rostlinky je řádná jmenovka, rostlina má zdravé a pevné stonky.




  • Zahrady a domácí mazlíčci aneb jak přizpůsobit zahradu pro zvířata Zahrada může být nejen krásným místem pro lidi, ale i pro domácí mazlíčky. Pokud máte zvířata, jako jsou psi nebo kočky, existuje několik způsobů, jak můžete svou zahradu přizpůsobit jejich potřebám a zajistit jim bezpečný a příjemný pobyt venku. Zabezpečení zahrady pro zvířata Prvním krokem je zabezpečit zahradu tak, aby..
  • Systémy zavlažování a úspora vody v zahradách Voda je vzácný přírodní zdroj, a proto je důležité ji šetřit a efektivně používat, zejména v zahradách. Kromě úspory vody mohou efektivní systémy zavlažování také snížit náklady na údržbu zahrady a zlepšit zdraví rostlin. Zahradní postřikovače kapénkové zavlažování Jedním z nejčastějších systémů zavlažování v zahradách jsou tradiční postřikovače. Ty však..
  • Kteří ptáci bydlí na zahradě Naši pozornost si ptactvo určitě zaslouží. Např. taková sýkorka váží asi sedmnáct gramů, ale za den sní tolik potravy, kolik sama váží. Sýkoří pár, hnízdící dvakrát ročně, spotřebuje 75 kg hmyzu za jeden rok. V zimním období dokáží sýkorky koňadry zlikvidovat 50 až 70 % obalečů jabloňových, takže se červivost plodů..
  • Malé nádrže pro terasy Malé nádrže se hodí do omezených prostor, např. terasa, dvorek. Minimum by mělo být 25 litrů vody. Nádrž umístíme na slunné místo a osadíme ji několika pobřežními rostlinami a jedním zakrslým leknínem. Malé nádrže nejsou vhodné pro ryby. K zakoupení jsou minifontánky s dopadající vodou na oblázky. Podobné články: Rostliny v kontejnerech..