Rostliny v nádobách v zimě



Čím ochránit rostliny v květináči – pytlovina a sláma

Cypřišek nebo jiné trpasličí jehličnany s brslenem, které pěstujeme v květináči třeba na balkóně, ochráníme nejlépe proti mrazu, jestliže květináč vložíme do pytle, vyplněného slámou nebo senem.

Okrasné zelí – podívaná i v mrazech

Chcete-li si dopřát rozkvetlou podívanou i v době, kdy všechno ostatní je schováno pod sněhem, případně prožívá tzv. vegetační klid, pak si v nádobách na balkóně či terase dopřejeme okrasné zelí, kombinované s vřesem.

Okrasné zelí

Okrasné zelí






  • Jak na pěstování lilií Aby nám lilie krásně kvetly, je nutné dodržovat základní pravidla pro jejich pěstování. Kde lilie vysadit? Správně vybrané místo pro pěstování lilií je základem budoucího úspěchu. Místa vlhká s těžkou půdou jsou pro lilie naprosto nevhodná. Dlouhodobě se jim daří tam, kde je dobrá drenáž nebo v mírném svahu, kde je zajištěn..
  • Muškáty a fuchsie v únoru Péče o muškáty v únoru Pokud nechceme pěstovat nové muškáty z řízků, můžeme použít staré muškáty z předešlého roku. Muškáty (Pelargonium), které jsme nechali přezimovat na suchém místě, koncem února seřízneme a dáme jim novou zeminu. Aby z muškátů byly opět hustě rozvětvené keříky, každý výhon seřízneme na třetinu délky. Přitom dbáme na..
  • Oleandr Pěstování oleandru Oleandr (Nerium oleander) je rostlinou pobřeží Jaderského nebo Středozemního moře. V těchto oblastech je to poměrně hustý keř. Původem oleandr pochází z velké oblasti, rozkládající se od Portugalska přes Írán až do východní Asie. Oleandr můžeme ve vhodné velikosti udržovat pravidelným jarním řezem, po kterém dobře obráží a rozvětvuje se...
  • Jaké rostliny sázíme do samozavlažovacích truhlíků? Pěstování rostlin v samozavlažovacím truhlíku Do samozavlažovacích truhlíků sázíme nejen muškáty, petúnie, fuchsie, begónie a verbeny, ale lze v nich pěstovat také zeleninu, např. pažitku, řeřichu, cibuli. Vhodné jsou i pro pěstování bylinek a léčivých rostlin, jako máta peprná, meduňka lékařská, šalvěj atd. Daří se v nich dobře i některým dřevinám –..