Kozlíček polní neboli polníček



Pěstování kozlíčku polníčku

Kozlíček polní je označován také jako polníček. Vysévá se do řádků 12 až 20 cm vzdálených od sebe. Pro podzimní sklizeň vyséváme koncem července až začátkem srpna, pro zimní a předjarní sklizeň vyséváme koncem srpna nebo na začátku září. Po vzejití polníček vyjednotíme na vzdálenost 3 až 5 cm. Kozlíček je zcela mrazuvzdorný.

Kdy sklízet polníček

Sklizeň kozlíčku ukončíme do konce března. Později vybíhá do květu. Z kozlíčku polníčku se připravují jemné bylinkové saláty.

Kozlíček polníček pěstování

Kozlíček polníček pěstování







  • Rok v zeleninové a ovocné zahradě – ČERVEN Práce na zahradě v červnu U skleníkových okurek dbáme na pravidelné zalévání, hnojení a také na regulaci teploty vzduchu. Toto přispěje k dobrému růstu. Skleníková rajčata mají vysokou potřebu živin a je třeba je od začátku června každý týden hnojit. Do půli června vyséváme pozdní květák, který má stihnout narůst do..
  • Použití průmyslových hnojiv na zahradě Chceme-li dosáhnout při pěstování rostlin vysokých výnosů, nevystačíme ve výživě rostlin jen s organickými hnojivy. K doplnění potřeby živin používáme proto ještě průmyslová hnojiva. Ta jsou buď jednosložková, obsahující jen jednu základní živinu (dusíkatá, fosforečná, draselná), nebo vícesložková, obsahující více živin. Mnohé z nich, např. cererit, obsahují i důležité mikroprvky. Dávkování průmyslových hnojiv..
  • Hnojení rostlin v zahradě Rostliny potřebují ke zdárnému růstu a vývoji devět základních, tzv. biogenních prvků. Potřebu některých z nich mají plně pokrytou z přírodních zdrojů – z půdy a ovzduší. U jiných látek, především u dusíku, fosforu a draslíku a do značné míry i u hořčíku a vápníku, se každoročními sklizněmi, případně jejich vyplavováním vodou do..
  • Další ošetřování záhonů s vysetou kořenovou zeleninou Jak pečovat o oseté záhony Oseté záhony za sucha kropíme, aby semena v půdě nezaschla a rostliny brzy a rovnoměrně vzešly. Pokud se bude na povrchu záhonů tvořit po dešti škraloup, opatrně ho rozrušíme motyčkou, plečkou nebo nejlépe ježkovým válečkem. Značkovací rostliny Protože u většiny druhů kořenové zeleniny dlouho trvá, než..