Lebeda zahradní



Lebedu zahradní je možné v kuchyni upravovat podobně jako špenát.

Pěstování lebedy zahradní

Lebedu zahradní vyséváme v postupných intervalech od poloviny srpna do řádků 30 až 40 cm vzdálených od sebe. Pro jarní sklizeň vyséváme v březnu. Po vzejití rostlinky vyjednotíme na 20 cm. Lebeda zahradní je oproti špenátu výnosnější, chuťově lahodnější a obsahuje méně kyseliny šťavelové. Listy sklízíme postupně.

Některé odrůdy lebedy zahradní mají červené listy a pěstují se na zahradě jako okrasné rostliny.

Lebeda zahradní, pěstování

Lebeda zahradní, pěstování







  • Co je biodiverzita Biodiverzita, neboli biologická rozmanitost, označuje různorodost života na zemi, zahrnující genetickou, druhovou a ekosystémovou rozmanitost. Zahrnuje množství různých druhů organismů, včetně rostlin, zvířat a mikroorganismů, a také různé ekosystémy, jako jsou lesy, oceány, mokřady, pouště a další. Biodiverzita a ekosystém Biodiverzita je nezbytná pro udržení zdravého ekosystému a fungování přírody...
  • Tykev a její druhy Tykev pochází z jižních oblastí Ameriky, kde ji pěstovali indiáni. Do Evropy byly tyto rostliny přivezeny společně s kukuřicí a paprikou. K nejznámějším druhům tykve patří cukety, patisony, tykev olejná a špagetová. Tykev cuketa Nejpěstovanější jsou cukety s tmavě zelenými plody válcovitého tvaru. Mladé plody mají velmi jemnou a chutnou dužninu a jsou proto..
  • Co je mulčování Mulčování je zakrývání půdy kolem rostlin s cílem zabránit vysušování půdy. Mulčujeme slámou, posekanou trávou nebo kůrou – tyto materiály se postupně rozkládají a rostliny tak mají přísun organického materiálu a živin. K dalším mulčovacím materiálům patří fólie nebo mulčovací textilie, které mají především zabránit prorůstání plevelů. Podobné články: Pěstování..
  • Jeřáb moravský Jeřáb moravský patří k netradičnímu ovoci pěstovanému v našich zahradách. Lze jej pěstovat až do nadmořské výšky 1200 metrů. Jeho plody mají sladkou chuť, jsou červené barvy a zrají od konce srpna do poloviny září. Plody obsahují množství vitamínu C a proto se někdy označují jako citron severu. Podobné články:..