Miniskalka v nádobě



Jakou nádobu pro miniskalku?

Miniskalka v nádobě se hodí pro ty, kteří nemají zahrádku a chtějí si dopřát miniskalku, např. v keramické míse. Keramická mísa by měla být z kvalitní, mrazuvzdorné keramiky. Nezapomeňte, že i tato nádoba musí mít na dně otvor pro odtékání vody.

Dno mísy vyložíme oblázky, které jsou lepší než kameny, které mají hrany. Na ně položíme jemnou síťovinu z umělé hmoty, která se používá např. jako ochrana proti hmyzu nebo na sušení ovoce. Pak dáme vrstvu písku a teprve na písek navršíme zeminu.

Miniskalka v nádobě

Miniskalka v nádobě







  • Jaké květináče použít do zahrady Máte dokonalý trávník a cestičky, přesto vám něco chybí? Možná by se hodilo umístit do prostoru jeden nebo dva květináče s krásnou solitérní květinou nebo skalničkami, které zahradu dovedou k dokonalosti. Každá okrasná zahrada by totiž měla mít zajímavé zákoutí s originální dekorací. A právě samostatně stojící květináče vám to mohou splnit. Než..
  • Rodgerzie – stínomilná trvalka Co jsou rodgerzie? Rodgerzie jsou mohutné trvalky s tlustými oddenky, ze kterých vyrůstají dlanité nebo zpeřené listy a latnatá květenství. Hodí se do větších zahrad a parků jako výrazné dominanty. Pěkně působí jako předsadba před většími keři. Květy jsou většinou krémové, u některých odrůd růžové nebo purpurové. Ve volné přírodě rostou..
  • Jaké okrasné dřeviny vybrat do zahrady? Okrasné dřeviny vybíráme podle velikosti zahrady, půdních a klimatických podmínek a také podle orientace pozemku na světové strany. Pravidla pro výběr okrasných dřevin: Opatříme si seznam okrasných dřevin, ve kterém je uvedena doba kvetení, barva květů, olistění, plody, nároky na půdu, světlo, vláhu, atd. Podle prostorových možností zahrady vybíráme druhy..
  • Všelicha iberkolistá – Brachycome iberidigolia Všelicha iberkolistá je středně rychle rostoucí trstnatá letnička původem z Austrálie. Velikostí a tvarem svých květů připomíná heřmánek. Všelicha je vhodná do trvalkových záhonů nebo na obruby. Můžeme ji vysadit také do balkonových truhlíků. Všelicha dorůstá do výšky 30 cm. Kvete od poloviny června až do podzimu. Květy jsou nejčastěji modré,..