Co s hořkou okurkou?
Hořké okurky, jak se zbavit hořkosti
Často bývají okurky hořké jen u stopky. Jestliže takovou okurku máme, loupeme ji opačným směrem, tj. od špičky ke stopce. Tak totiž nerozneseme hořké látky. Jestliže i potom zůstala okurka hořká, zkusíme okurku osušit a vetřít do ní sůl. Po chvíli sůl omyjeme. Sůl by měla s sebou odnést hořkost a okurka by měla být poživatelná.
- Nové trendy v pěstování zeleniny – využití IoT a hydroponie V dnešní době se stále více lidí snaží žít zdravě a mít udržitelný životní styl. Jedním z hlavních trendů v této oblasti je pěstování vlastní zeleniny. Nové technologie dávají možnost využít moderní přístupy k pěstování, jako jsou IoT (Internet of Things) a hydroponie, které vám umožní vytvořit vlastní zahrádku i..
- Rajčata nesnášejí déšť Kde pěstovat rajčata Ideální místo pro pěstování rajčat je tam, kde neprší, protože hniloba napadá především listy, které bývají často vlhké. Proto se vyplatí vysadit rajčata do velkých nádob a postavit je pod přístřešek nebo přesah střechy. Na zahradě si můžeme vytvořit takový přístřešek např. z plastové fólie. Vyštipování rajčat..
- Salát – listová zelenina Salát je oblíbená listová zelenina. Obsahuje celou řadu vitamínů a minerálních látek. Jedná se o jednoletou rostlinu. Pro pěstování salátu jsou nejlepší teploty kolem 20 °C, při větším teple rostliny rychle vybíhají do květu. Druhy salátů Hlávkový salát máslový – listy jsou hladké s výrazným středním žebrem. Barva listů je zelená,..
- Kozlíček polní neboli polníček Pěstování kozlíčku polníčku Kozlíček polní je označován také jako polníček. Vysévá se do řádků 12 až 20 cm vzdálených od sebe. Pro podzimní sklizeň vyséváme koncem července až začátkem srpna, pro zimní a předjarní sklizeň vyséváme koncem srpna nebo na začátku září. Po vzejití polníček vyjednotíme na vzdálenost 3 až..