Jak mít u póru dlouhé bílé stvoly



Prodloužení bílého stvolu u póru

Chceme-li prodloužit bílý stvol póru, vysazujeme sazenice póru do brázd a zahrnujeme je postupně. Za vegetace ještě k rostlinám přihrnujeme zeminu. Podzimní přihrnutí pomůže póru dobře přezimovat.

Po sklizni póru dobře uchováme chuť i barvu buď sušením, nebo mražením nudliček, které nakrájíme napříč stvolu.

Jak pěstovat pór zahradní neboli pórek?

Pěstování pórku

Pěstování pórku






  • Pěstování řapíkatého celeru Řapíkatý celer Z řapíkatého celeru se využívají jen masité, jemné řapíky. Nevytvářejí žádné bulvy. Řapíkatý celer patří ke kořenovým zeleninám, které ještě příliš nevešly ve známost. Přitom jeho využití v kuchyni je značné. Připravovat jej lze v syrovém nebo vařeném stavu – přidáváme jej do polévek, pod maso, můžeme z něj dělat osvěžující kořeněné..
  • Jaký je rozdíl mezi ředkvičkou a ředkví Společnými znaky pro ředkvičku a ředkev jsou štiplavá chuť, nízký obsah kalorií, přírodní antibiotikum a vysoký obsah vitamínu C. Ve stravování je využíváme jako rychlou svačinu nebo do salátů. Ředkvičky se využívají jako první jarní zelenina k detoxikaci organizmu po zimě. Ředkvička Ředkvička má většinou kulovitý tvar, velikost cca 3 cm..
  • Proč je paprika zeleninová pálivá Jak odstranit pálivost u paprik Jestliže máme pálivé plody paprik i přesto, že jsme zvolili odrůdu nepálivou, je to důsledek pravděpodobného nežádoucího sprášení osiva. Mírnou pálivost plodů snížíme odstraněním semen a vnitřní dužiny. Jestliže se na špičkách plodů paprik objeví hnědé skvrny a špičky zasychají, jde o tzv. špičkovou hnilobu..
  • Jarní košťálová zelenina Z jarních košťálovin se v zahradách tradičně pěstují kedlubny, zelí, kapusta, brokolice a květák. Nároky na půdu Košťálová zelenina má na kvalitu půdy značné nároky. Nejlépe se jí daří na středně těžké, propustné, humusem a živinami bohaté půdě. Nejvyšší požadavky na živiny má květák, nejméně náročná je kapusta. Vysazování košťálové zeleniny K výsadbě..