Jak mít u póru dlouhé bílé stvoly



Prodloužení bílého stvolu u póru

Chceme-li prodloužit bílý stvol póru, vysazujeme sazenice póru do brázd a zahrnujeme je postupně. Za vegetace ještě k rostlinám přihrnujeme zeminu. Podzimní přihrnutí pomůže póru dobře přezimovat.

Po sklizni póru dobře uchováme chuť i barvu buď sušením, nebo mražením nudliček, které nakrájíme napříč stvolu.

Jak pěstovat pór zahradní neboli pórek?

Pěstování pórku

Pěstování pórku






  • Co je zelené hnojení Zelené hnojení zlepšuje půdu Zeleným hnojením se nazývá dočasná kultura zcela určitých rostlin. Během poměrně krátké doby obohatí půdu humusem, přispěje ke zlepšení půdní struktury, půdu odpleveluje, zlepšuje kvalitu písčité půdy, na svazích dokáže ochránit půdu před vodní erozí. Zelené hnojení můžeme použít jako předplodinu a mezikulturu, nebo jako následnou..
  • Rané výsevy zeleniny Vysévání kořenové zeleniny Časně zjara vyséváme na záhony především zeleniny s dlouhou dobou klíčení a celkového vývoje. Jsou to zejména kořenové zeleniny jako mrkve, petržel, pastinák a černý kořen, které se sklízejí většinou až na podzim. Vysévání cibule Kromě kořenové zeleniny se také časně zjara seje také cibule kuchyňská. Ta se..
  • Co s hořkou okurkou? Hořké okurky, jak se zbavit hořkosti Často bývají okurky hořké jen u stopky. Jestliže takovou okurku máme, loupeme ji opačným směrem, tj. od špičky ke stopce. Tak totiž nerozneseme hořké látky. Jestliže i potom zůstala okurka hořká, zkusíme okurku osušit a vetřít do ní sůl. Po chvíli sůl omyjeme. Sůl..
  • Salát – listová zelenina Salát je oblíbená listová zelenina. Obsahuje celou řadu vitamínů a minerálních látek. Jedná se o jednoletou rostlinu. Pro pěstování salátu jsou nejlepší teploty kolem 20 °C, při větším teple rostliny rychle vybíhají do květu. Druhy salátů Hlávkový salát máslový – listy jsou hladké s výrazným středním žebrem. Barva listů je zelená,..