Neoregélie – broméliovitá rostlina



Jak kvete neoregélie

Neoregélie pochází z deštných pralesů Brazílie a patří k broméliovitým květinám.

V době květu se střed růžice zabarvuje zářivě růžově nebo červeně. Intenzivní zbarvení je dáno podmínkami. Rostlina vyžaduje velmi světlé, pokud možno slunné stanoviště. Chráníme ji před letním úpalem.

Neoregélie - pokojová květina

Neoregélie – pokojová květina

Pěstování neoregélie

Neoregélie vyžaduje teplo a vlhčí vzduch. Během vegetačního období ji zaléváme měkkou vlažnou vodou přímo do trychtýře. V zimě zaléváme jen tak, aby kořenový bal zcela nevyschl.






  • Nematanthus gregarius, pokojová květina Nematanthus gregarius je zajímavá převislá rostlina. Jedná se o stálezelený, pěkně rozprostřený keřík, který má lesklé a dužnaté drobné lístky. Pěstování Nematanthus gregarius Nafouklé trubkovité květy jsou oranžové a žluté, rostlina kvete po celé léto. Nesnáší přímý úpal, a proto ji umisťujeme do částečného stínu. V zimě by teplota neměla klesnout pod..
  • Květina kala – pěstování a péče Kala dříve nesměla chybět snad v žádné svatební kytici. Kala se také pěstovala jako pokojová květina. Označení kala je vžité české jméno této rostliny. Správný název je Zantedeschia. Kala je cibulnatá rostlina, která nesnáší mráz, a proto nemůže přes zimu zůstat venku. Jak pěstovat kalu Pěstování kaly není obtížné. Rostlinám musíme..
  • Filodendron (Philodendron) Pěstování filodendronu Filodendron je další velmi oblíbenou áronovitou rostlinou, která v našich bytech zdomácněla. Filodendron tvoří poměrně mohutnou listovou růžici. Z listů musíme, stejně jako u všech velkolistých pokojovek, utírat prach. Filodendrony zaléváme vodou, která má pokojovou teplotu, občas přihnojíme.   Podobné články: Broméliovité rostliny Échmea (Aechmea fasciata) – pěstování a péče..
  • Pěstování begónií Zalévání begónií Kořenový bal u begónií nesmí nikdy vyschnout! Rostlina by také neměla stát ve vodě. Zaléváme dostatečně, ale až v okamžiku, kdy povrch půdy začíná vysychat. K zalévání používáme vždy měkkou, vlažnou vodu. Begónie nesnášejí vápník. Při vysoké vzdušné vlhkosti může být begónie napadena padlím. Kvetení begónií Aby begónie..