Clerodendrum thomsoniae – pokojová květina



Clerodendrum thomsoniae (Klerodendron)

Jako kvetoucí pokojovka výborně prospívá Clerodendrum thomsoniae (Klerodendron), která má dlouhé a slabé výhonky.

Výhonky můžeme nechat volně viset, nebo je vyvázat na vzpřímenou oporu. List má výraznou žilnatinu. U mladých rostlinek stonky zaštípneme.

Clerodendrum thomsoniae – pokojová květina

Clerodendrum thomsoniae – pokojová květina

Pěstování Clerodendrum thomsoniae

Klerodendron může mít stonky až 2,5 m dlouhé, jeho popínavý růst vynikne dobře v zimní zahradě. Pravidelným zimním řezem však lze rostlinu udržet v keřovém tvaru a lze ji pěstovat i v zavěšených nádobách. Rozkvétá během léta. V době květu potřebuje rostlina vyšší vzdušnou vlhkost, dobré osvětlení a teplo, v zimě zase potřebuje odpočinek na chladném místě a omezenou zálivku.






  • Hvězdník a klívie v únoru Pěstování hvězdníku v únoru Hvězdník začneme během února přihnojovat hned, jakmile se objeví poupata. Tato cibulovina nejlépe kvete v menších květináčích, než ve velkých nádobách. Proto rostlinu přesazujeme až po několika letech. Pro zdárné pěstování potřebují dostatek živin (pravidelné přihnojování) a nepřekyselený substrát. Pěstování klívie v únoru Klívii hnojíme a pravidelně zaléváme..
  • Neoregélie – broméliovitá rostlina Jak kvete neoregélie Neoregélie pochází z deštných pralesů Brazílie a patří k broméliovitým květinám. V době květu se střed růžice zabarvuje zářivě růžově nebo červeně. Intenzivní zbarvení je dáno podmínkami. Rostlina vyžaduje velmi světlé, pokud možno slunné stanoviště. Chráníme ji před letním úpalem. Pěstování neoregélie Neoregélie vyžaduje teplo a vlhčí vzduch. Během vegetačního..
  • Begonie okrasné listem Begonie byly dříve označovány jako kysaly. Jsou to tradiční pokojové rostliny, které pěstovaly již naše prababičky. Jsou to poměrné odolné a vděčné rostliny. Pokojové begonie jsou okrasné zejména listem, květy od nich neočekáváme. Pokud begonie vykvetou, je to známka toho, že je rostlina v dobré kondici. Listové begonie pěstujeme především pro..
  • Pokojové květiny s modrými květy Většina pokojových květin s modrými květy nerozkvétá jasně modrou barvou, ale spíše do fialova. Nejvíce modrá barva vynikne v protisvětle na parapetu před oknem, kde se barvy rozjasní. Modré květy také více zdůrazníme použitím kontrastního květináče v bílé nebo žluté barvě. Zvonky – nevadí jim tvrdá vodu při zalévání. Zvonek..