Puklice na oleandru



Puklice na oleandru vypadají jako malé bílé a hnědé puchýřky na listech, které je možné mechanicky odstranit. Existuje několik druhů puklic nebo také štítenek.

Jak se zbavit puklic

Puklice odstraníme potíráním napadených listů oleandru lihem, který rozpustí tvrdý povrch tohoto hmyzu. Pokud je oleandr silně napadený a puklice se vyskytují i mimo listy, musíme použít chemický postřik proti savému hmyzu.

Puklice na oleandru

Puklice na oleandru

Je nutné počítat s tím, že boj s puklicemi je náročný a dlouhodobý a výsledek nejistý. Proto je někdy lepší silně napadené rostliny zlikvidovat, případně si odstřihnout nenapadené konce a vypěstovat si novou rostlinu.






  • Jak se ekologicky zbavit škůdce mandelinka bramborová Mandelinka bramborová, je jedním z nejvíce devastujících škůdců bramborových rostlin. Tito malí brouci mají červeno-hnědé tělo s černými pruhy a mohou způsobit vážné poškození bramborových listů a plodů. Pokud se snažíte bojovat proti tomuto škůdci ekologicky, zde je několik metod, které můžete zvážit: Fyzická likvidace mandelinek Pravidelně prohlížejte své rostliny..
  • Jak chránit jabloně před škůdci Jabloně jsou oblíbenou ovocnou dřevinou, kterou může ohrožovat mnoho druhů škůdců, jako jsou například mšice, molice, nebo housenky. Zde jsou některé tipy, jak chránit své jabloně a udržet je zdravé a plodné. Preventivní ochrana stromů před škůdci Pravidelně kontrolujte své jabloně. Prohlédněte si listy, větve, kmen a kořeny, abyste zjistili,..
  • Slimáci – jak na ně? Kdy a kde škodí slimáci Slimáci a hlemýždi požírají rostlinky v noci. Všechny rostliny s jemnými listy mohou být jimi zcela devastovány. Nejohroženější jsou mladé křehké rostliny, např. hlávkový salát nebo bohyšky, ale také tulipány, kosatce, ostrožky, letničky a skalničky. Slimáci nejvíce škodí na vlhkých a zamokřovaných místech. Napadeny mohou být i..
  • Květopas jabloňový – škůdce Škůdce květopas jabloňový Květopas jabloňový je dalším nepříjemný nájemník našich zahrad. Začíná se objevovat v době květu jabloní. Že květopas na jabloních bydlí, poznáme tak, že se některá poupata nerozvinou, zůstanou uzavřená a získají rezavě hnědou barvu. Larvy se kuklí uprostřed těchto zaschlých květů, teprve potom z nich vylétnou dospělí..