Pěstování mangoldu



Mangold je listová zelenina, která je plnohodnotnou náhradou špenátu. Je to druh řepy, obsahuje v listech mimo vitamínů a cenných minerálních látek i betain, který chrání organismus před aterosklerózou.

Jak pěstovat mangold na zahradě

Mangold vyséváme na jaře ve špetkách na vzdálenost 30 až 40 cm, po vzejití rostliny vyjednotíme. Během vegetace dostatečně zavlažujeme, přihnojujeme a okopáváme, aby měl mangold velké a křehké listy. Listy používáme jako špenát, řapíky upravujeme jako chřest.

Mangold, pěstování

Mangold, pěstování






  • Které rostliny odpuzují kočky? Kočky mohou být krásnými a milujícími společníky, ale pro zahradníky mohou být také zdrojem frustrace, pokud se rozhodnou prozkoumávat a hrabat v zahradě. Existuje však několik rostlin, které přirozeně odpuzují kočky, a mohou tak být užitečným doplňkem k ochraně vaší zahrady. Které rostliny mohou pomoci udržet kočky na odstupu? Rostliny,..
  • Jak uchovat úrodu? Jak úrodu nejlépe uschovat, uskladnit a zhodnotit? Zde je několik osvědčených tipů na odvlhčení sklepa nebo naopak udělání správného vlhkého klima v příliš suchém sklepu. Správná vlhkost skladovací místnosti nám umožní dlouhé uskladnění zeleniny a ovoce. Odvlhčení sklepa Máme-li k dispozici skladovací prostory příliš vlhké a potřebujeme-li je vysušit, můžeme v nich..
  • Druhy netkaných textilií Bílá netkaná textilie Bílá netkaná textilie je jemná tkanina s malou objemovou hmotností. Většinou se prodává v pásek širokých 1,6 metru a dlouhých 5 nebo 10 metrů. Pro pokrytí větších ploch ji lze sešívat na šicím stroji. Bílá netkaná textilie se používá ke krytí záhonů ihned po výsevu semen nebo po výsadbě..
  • Jak vypěstovat meloun Meloun je možné v našem podnebí pěstovat na venkovních záhonech jen v teplých oblastech na jihu. Nejlépe je mu ve skleníku. Předpěstované sazenice vysazujeme koncem května nebo začátkem června. Neděláme kolem rostliny misky, aby mohla voda volně odtékat a nedocházelo k zahnívání kořenových krčků. Meloun cukrový U melounu cukrového s menšími žlutými melouny se..