Sklízení a skladování mrkve



Co potřebuje mrkev

Mrkev sklízíme co možná nejpozději, protože až do pozdního podzimu stále dorůstá a snese i slabé mrazíky. Ze země ji vyrýváme pomocí rýče.

Uskladnění mrkve

Než mrkve uložíme do sklepa, odřežeme nať. Před uložením necháme kořeny několik dnů oschnout na volném místě chráněném před vlhkem. Mrkev ukládáme do písku, ve kterém vydrží až do května příštího roku. Jestliže se chceme pojistit, přimícháme do písku trochu kamenného prachu.

Uskladnění mrkve

Uskladnění mrkve





  • Jak zlepšit kvalitu půdy v zahradě Kvalita půdy hraje klíčovou roli pro zdraví rostlin a také v celkovém úspěchu zahradničení. Zde najdete několik praktických tipů, jak zlepšit kvalitu půdy ve vaší zahradě. Než začnete s úpravami, proveďte test půdy, abyste zjistili její pH a obsah živin. To vám poskytne jasný obraz o potřebách půdy a umožní..
  • Rok v zeleninové a ovocné zahradě – LEDEN – 4. týden Co dělat na zahradě v lednu Během ledna si můžeme začít dělat zásoby minerálních hnojiv, které použijeme časně z jara. Dobu zimního odpočinku můžeme využít k opravám poškozených míst v pařeništi. Pro pozorování počasí se nám bude hodit srážkoměr, teploměr (s označením maximální a minimální denní teploty) a větrná korouhvička (případně větrník). Zimní..
  • Padání rostlin a stísněné rostliny Padání mladých rostlin Příznaky: u semenáčků a řízkovanců začínají hnědnout kořenové krčky, mladé rostliny pak začnou přepadat a hynou. Je to typický příznak výskytu houbové choroby. Co dělat: použijeme dezinfikovaný substrát pro množení, v řídkém výsevu a v mírné vlhkosti substrátu. Při prvních příznacích choroby odstraníme napadené rostliny, zlepšíme větrání a snížíme..
  • Lebeda zahradní Lebedu zahradní je možné v kuchyni upravovat podobně jako špenát. Pěstování lebedy zahradní Lebedu zahradní vyséváme v postupných intervalech od poloviny srpna do řádků 30 až 40 cm vzdálených od sebe. Pro jarní sklizeň vyséváme v březnu. Po vzejití rostlinky vyjednotíme na 20 cm. Lebeda zahradní je oproti špenátu výnosnější, chuťově lahodnější a..