Pampas stříbřitý



Travina pampas

Pampas stříbřitý je právem označovaný za jednu z nejkrásnějších okrasných travin. Z trsu tuhých šedozelených listů vyrůstají koncem léta až přes 2 metry vysoká stébla zakončená stříbřitě bílým, u některých kultivarů i růžovým květenstvím, které zdobí zahradu až do jara.

Pěstování a péče o pampas

Pampas je velmi náročný na teplo. Vyžaduje též chráněnou polohu, úrodnou půdu a v zimě ochranu kořenů proti mrazům a vlhku. V zahradě se nejlépe uplatní jako solitéra v travinové partii. Květenství pampasu lze použít k dekorací interiérů.

Pampas, travina, pěstování

Pampas, travina, pěstování






  • Zahrady a zdraví – terapeutické zahrady pro redukci stresu a podporu duševního zdraví Zahrada může být nejen místem krásy a zábavy, ale také místem, kde najdeme klid a odpočinek pro naši duši. Terapeutické zahrady jsou navrženy tak, aby podpořily duševní zdraví a redukovaly stres. Tyto zahrady mohou být velmi účinným prostředkem pro zlepšení celkové pohody a kvality života. Jaké prvky použít v terapeutické zahradě..
  • Tipy pro pěstování tulipánů Původ tulipánů Tulipány mají svůj původ v Asii, odkud se rozšířily až k nám. Jméno tulipán vzniklo z místního jména taliban, což česky znamená turban. Tulipány patří mezi cibulnaté květiny. Jsou na našich zahradách hojně rozšířené. Podle tvaru květu a doby kvetení je rozdělujeme na zahradní a botanické tulipány. Botanické tulipány zůstávají na..
  • Ladonička bělomodrá – Chionodoxa luciliae Pěstování ladoničky bělomodré Ladonička bělomodrá je nenáročná drobná cibulovina pocházející z malé Asie. Z podzemní cibulky vyrůstají dva čárovité listy a v březnu až dubnu 10 až 15 cm vysoký stvol s několika modrými hvězdičkovitými květy, které mají bílý střed. Nejlépe se jí daří v lehčí humózní půdě na mírně zastíněném stanovišti ve společnosti jiných..
  • Porofyla – Kabschie Jak pěstovat Porofylu? Porofyla patří mezi nejkrásnější druhy lomikamenů a skalniček vůbec. Tvoří většinou malé bochánky hustých listových růžic a mají květy přisedlé nebo na krátkých stopkách. Jak kvete Porofyla? Porofyla kvete bíle nebo v různých odstínech žluté, růžové, červené nebo fialové. Na jaře vyžaduje dostatek vláhy. Stanoviště má být..