Jak přilákat do zahrady ježka?



Ježci jsou velmi užitečná zvířata, která běžně žijí v okolí zahrad, dokonce i ve městech.

Aby se ježek mohl dostat na vaši zahradu, vytvořte malou vstupní cestu – může to být otvor v plotě nebo malá prohlubeň pod ním. Pokud chcete přilákat ježky do vaší zahrady, můžete vyzkoušet následující tipy:

Úkryt pro ježka

Ježci potřebují vhodná místa pro úkryt a hnízdění. Můžete vytvořit ježčí domeček jako jednoduchý úkryt ze dřeva a listí, umístěný v tiché a klidné části zahrady. Tím poskytnete ježkům bezpečné místo, kam se mohou ukrýt.

Zachovejte přírodní vegetaci, protože ježci preferují přirozené prostředí s hustým porostem. Mějte v zahradě trávníky, aby se ježci mohli snadno pohybovat a hledat si potravu. Trávu nesekejte příliš často. Pokud jdete sekat, zkontrolujte před použitím sekačky, zda se pod ní neukrývá ježek.

Ježek

Ježek

Potrava a voda pro ježky

Ježci se živí různými druhy hmyzu, slimáky, žížalami a plži. Omezte používání pesticidů, chemikálií a umělých hnojiv, které mohou být škodlivé pro živé tvory. Můžete také umístit v zahradě malé misky se sušeným hmyzem jako doplňkový zdroj potravy.

Umístěte v zahradě plochou nádobu s čistou vodou, kterou budou moci ježci využít pro pití. Umožněte jim snadný přístup k vodě.

Ježci jsou noční tvorové, takže může chvíli trvat, než je začnete v zahradě pozorovat. Buďte trpěliví a respektujte jejich přirozené chování.






  • Nové trendy v dekoraci zahrad – světelné instalace, sochy, atd. V posledních letech se dekorace zahrad stala nejen prostředkem zdůrazňujícím krásu přírody, ale také kreativním výrazem osobnosti a stylu majitelů. Nové trendy v dekoraci zahrad přinášejí inovativní prvky, které transformují prostor do magického a ohromujícího místa. Světla v zahradě Jednou z nejpopulárnějších nových trendů v dekoraci zahrad jsou světelné instalace...
  • Využití původních rostlin a odrůd v zahradním designu Využití původních rostlin a odrůd v zahradním designu je stále populárnější a to s dobrým důvodem. Tyto rostliny jsou již adaptovány na místní podmínky, což znamená, že mají větší šanci na přežití a úspěch v zahradě. Navíc podporují biodiverzitu a mohou být důležitou součástí ekosystému. Proč využívat původní rostliny Původní..
  • Nářadí a vybavení do zahrady Aby zahrada vypadala pěkně, je potřeba ji jednou za čas dát do pořádku – ostříhat nebo odřezat přebytečné větve, zrýt záhony nebo vyhrabat trávník. K tomu nám pomáhá nářadí. Ve specializovaných obchodech je nabídka široká. Rýče lehký rýč z tvrzeného hliníku použijeme na zpracování lehkých půd ergonomický rýč s kalenou ostrou čepelí pro..
  • Tygřice – Tigridia pavonia Pěstování tygřice Tygřice má velmi atraktivní, různě zbarvené květy – bílé, žluté, červené, růžové, atd. Původní druhy tygřice pocházejí ze Střední a Jižní Ameriky. V půdě vytváří tato květina vejcové hlízy, ze kterých vyrůstají zpravidla tři listy. Tygřice je vysoká cca 30 až 60 cm. Květy jsou ve svém středu nápadně..