Kaktusovité jiřinky (Dahlia pinnata)



Kaktusovité jiřinky jsou velmi oblíbenou skupinou této královny podzimu. Existují kultivary s květy bílými, žlutými, oranžovými, fialovými, červenými nebo růžovými. Květy jsou plné, květní plátky jsou na koncích špičaté. Tyto jiřinky bohatě a dlouho kvetou, jsou vhodné i k řezu.

Kde sázet kaktusovité jiřinky?

V zahradě je sázíme do samostatných skupin nebo v kombinaci s vysokými trvalkami, případě vysokými travinami s výrazným květenstvím, jako např. pampas nebo ozdobnice čínská.

Kaktusovitá jiřinka

Kaktusovitá jiřinka







  • Čím hnojit česnek? Česnek potřebuje dostatečné množství živin pro růst a tvorbu zdravých a silných hlízek. Kvalitní hnojení může být důležitým faktorem při pěstování česneku. Při použití jakéhokoli hnojiva je důležité dodržovat pokyny na obalu a nepoužívat ho více, než je doporučeno. Nadměrné hnojení může způsobit spálení kořenů a poškození rostliny. Níže jsou..
  • Jak pěstovat ocúny na zahradě Ocún je jedinou cibulovinou, která u nás kvete na podzim. Květy jsou fialové nebo růžové. Ve volné přírodě rostou na vlhkých loukách. Drobnokvěté odrůdy jsou podobné krokusům. Zahradní odrůdy ocúnů jsou nenáročné na pěstování. Snadno rostou a bohatě kvetou velkými nápadnými květy. Vyžadují dostatek světla. V případě suchého období je nutná zálivka...
  • Kdy sázet jiřinky? Při sázení jiřinek můžeme použít buď hlízy, nebo zakořeněné řízkovance. Hlízy sázíme koncem dubna nebo začátkem května, kdežto řízkovance později – až v druhé polovině května, jakmile pominou noční mrazíky. Sázení hlíz Při sázení hlíz dbáme zejména na to, abychom nevysazovali velké shluky hlíz, tak jak je sklidíme na podzim, ale..
  • Pryskyřník Pryskyřník je plnokvětá květina, která se vyskytuje v mnoha barevných odstínech. Tato květina tvoří přízemní růžici trojčetných listů, ze které vyrůstá několik stonků, nesoucích květy. Péče o pryskyřník Pryskyřníky nejsou dostatečně mrazuvzdorné, abychom je mohli celoročně pěstovat venku. Kvetoucí rostlinu umístíme na světlé, ale chladné místo. Při nižší teplotě vydrží kvést..