10 druhů nejsladšího ovoce
Existuje mnoho druhů ovoce, které jsou proslulé svou přirozenou sladkostí a chutí. Následující článek vám přináší seznam 10 nejsladších druhů ovoce, které potěší vaše chuťové pohárky.
- Mango (Mangifera indica)
Mango je vynikající exotické ovoce, které je známé svou intenzivní sladkostí a šťavnatostí. Existuje mnoho odrůd, které nabízejí různé odstíny chuti a aroma. Mango můžete jíst samotné, přidávat do ovocných salátů nebo z něj připravovat džusy a smoothie.
- Ananas (Ananas comosus)
Ananas je dalším tropickým ovocem, které si získalo popularitu svou sladkostí. Kombinuje sladkou chuť s mírnou kyselostí. Ananas je skvělý samostatně, přidává se do sladkých pokrmů, dezertů a koktejlů.
- Hroznové víno (Vitis vinifera)
Hroznové bobule jsou přírodní sladký poklad. Můžete si je vychutnávat samotné nebo je využít pro výrobu čerstvých šťáv, vína a sušených hroznů.
- Fíky (Ficus carica)
Fíky jsou sladké a šťavnaté ovoce s bohatou chutí. Jsou ideální pro konzumaci v čerstvém stavu, ale také se používají k přípravě dezertů a sladkých pokrmů.
- Jahody (Fragaria x ananassa)
Jahody jsou nejen sladké, ale také osvěžující. Jsou výborné čerstvé, ale také se používají do dortů, zmrzlin a ovocných salátů.
- Banány (Musa)
Banány patří k sladkému ovoci, ale jsou také velmi sycené živinami. Jsou ideální pro rychlou svačinu a dodávají energii. Můžete je jíst samotné, přidávat do cereálií nebo z nich tvořit smoothie.
- Broskve (Prunus persica)
Broskve mají sladkou a šťavnatou dužinu. Jsou skvělou volbou pro čerstvý zákusek, ovocné saláty a mohou být také pečené či grilované.
- Červený Meloun (Citrullus lanatus)
Červený meloun je osvěžující a sladké ovoce, které je ideální pro horké letní dny. Obsahuje většinou vodu a je výborný jako dezert nebo základ pro ovocné nápoje.
- Švestky (Prunus domestica)
Švestky nabízejí sladkou chuť a jsou skvělé pro přímou konzumaci nebo vaření kompotů, džemů a koláčů.
- Cherimoya (Annona cherimola)
Cherimoya je méně známým ovocem, které kombinuje chutě banánu, ananasu a jahod. Je sladké a krémové, často se konzumuje čerstvé.
- Péče o staré a přestárlé ovocné stromy Staré ovocné stromy mohou poskytovat bohatou úrodu a příjemný stín, ale vyžadují zvláštní péči, abyste zajistili jejich dlouhověkost a optimální produktivitu. Jaká jsou pravidla pro péči o staré a přestárlé ovocné stromy? Než začneme s péčí, je nezbytné provést důkladnou prohlídku stromu. Pozorujte jeho celkový vzhled, stav větví, kůry a listů...
- Nejlepší odrůdy jablek Jabloně jsou u nás nejrozšířenějšími a nejoblíbenějšími ovocnými stromy. Jejich popularitu umocňuje fakt, že jablka můžeme při vhodném uskladnění konzumovat po větší část roku v čerstvém stavu. Jablka jsou ceněna hlavně pro značný obsah vitamínů, kyselin, cukrů, silic a pektinů. Některé ze zimních odrůd vydrží až do května. Jaké stromky jsou..
- Antraknóza – nemoc ovocných dřevin Antraknóza způsobuje předčasný opad listů rybízu a angreštu. Na vině je houba pakustřebka rybízová. Infekce se nejdříve projevuje drobnými 1 až 2 mm velkými žlutozelenými skvrnkami, které se později zvětšují a hnědnou, listy žloutnou. Jako ochrana proti této chorobě se doporučuje likvidace napadených listů a pěstování odolnějších odrůd. Podobné články:..
- Jak vypěstovat meloun Meloun je možné v našem podnebí pěstovat na venkovních záhonech jen v teplých oblastech na jihu. Nejlépe je mu ve skleníku. Předpěstované sazenice vysazujeme koncem května nebo začátkem června. Neděláme kolem rostliny misky, aby mohla voda volně odtékat a nedocházelo k zahnívání kořenových krčků. Meloun cukrový U melounu cukrového s menšími žlutými melouny se..