10 druhů nejsladšího ovoce
Existuje mnoho druhů ovoce, které jsou proslulé svou přirozenou sladkostí a chutí. Následující článek vám přináší seznam 10 nejsladších druhů ovoce, které potěší vaše chuťové pohárky.
- Mango (Mangifera indica)
Mango je vynikající exotické ovoce, které je známé svou intenzivní sladkostí a šťavnatostí. Existuje mnoho odrůd, které nabízejí různé odstíny chuti a aroma. Mango můžete jíst samotné, přidávat do ovocných salátů nebo z něj připravovat džusy a smoothie.
- Ananas (Ananas comosus)
Ananas je dalším tropickým ovocem, které si získalo popularitu svou sladkostí. Kombinuje sladkou chuť s mírnou kyselostí. Ananas je skvělý samostatně, přidává se do sladkých pokrmů, dezertů a koktejlů.
- Hroznové víno (Vitis vinifera)
Hroznové bobule jsou přírodní sladký poklad. Můžete si je vychutnávat samotné nebo je využít pro výrobu čerstvých šťáv, vína a sušených hroznů.
- Fíky (Ficus carica)
Fíky jsou sladké a šťavnaté ovoce s bohatou chutí. Jsou ideální pro konzumaci v čerstvém stavu, ale také se používají k přípravě dezertů a sladkých pokrmů.

Fíky
- Jahody (Fragaria x ananassa)
Jahody jsou nejen sladké, ale také osvěžující. Jsou výborné čerstvé, ale také se používají do dortů, zmrzlin a ovocných salátů.
- Banány (Musa)
Banány patří k sladkému ovoci, ale jsou také velmi sycené živinami. Jsou ideální pro rychlou svačinu a dodávají energii. Můžete je jíst samotné, přidávat do cereálií nebo z nich tvořit smoothie.
- Broskve (Prunus persica)
Broskve mají sladkou a šťavnatou dužinu. Jsou skvělou volbou pro čerstvý zákusek, ovocné saláty a mohou být také pečené či grilované.
- Červený Meloun (Citrullus lanatus)
Červený meloun je osvěžující a sladké ovoce, které je ideální pro horké letní dny. Obsahuje většinou vodu a je výborný jako dezert nebo základ pro ovocné nápoje.
- Švestky (Prunus domestica)
Švestky nabízejí sladkou chuť a jsou skvělé pro přímou konzumaci nebo vaření kompotů, džemů a koláčů.
- Cherimoya (Annona cherimola)
Cherimoya je méně známým ovocem, které kombinuje chutě banánu, ananasu a jahod. Je sladké a krémové, často se konzumuje čerstvé.
- Jak chránit jabloně před škůdci Jabloně jsou oblíbenou ovocnou dřevinou, kterou může ohrožovat mnoho druhů škůdců, jako jsou například mšice, molice, nebo housenky. Zde jsou některé tipy, jak chránit své jabloně a udržet je zdravé a plodné. Preventivní ochrana stromů před škůdci Pravidelně kontrolujte své jabloně. Prohlédněte si listy, větve, kmen a kořeny, abyste zjistili,..
- Antraknóza – nemoc ovocných dřevin Antraknóza způsobuje předčasný opad listů rybízu a angreštu. Na vině je houba pakustřebka rybízová. Infekce se nejdříve projevuje drobnými 1 až 2 mm velkými žlutozelenými skvrnkami, které se později zvětšují a hnědnou, listy žloutnou. Jako ochrana proti této chorobě se doporučuje likvidace napadených listů a pěstování odolnějších odrůd. Podobné články:..
- Rez hrušňová – nemoci ovocných dřevin Rez hrušňová se projevuje oranžově červenými skvrnami na listech hrušní. Tato chorob je podmíněna blízkostí druhého hostitele, kterým je jalovec čínský nebo jalovec klášterský. Silnější rozšířené této rzi má na svědomí vlhké počasí. Napadené listy je nejlepší spálit. Pro omezení infekce je vhodné uvedené jalovce nepěstovat do vzdálenosti 150 až..
- Léto na zahradě – červen Kvetoucí cibuloviny pozvolna dokvétají, rané jsou již zatažené. Cibulovinám odlamujeme semeníky, aby se cibule nevysilovali. Na záhonech po zatažených cibulovinách vysazujeme mělce kořenící letničky. Keře průběžně zaléváme a přihnojujeme. Stříháme živé ploty a keře. Růže a trvalky v červnu U růží odstraňujeme odkvetlé květy, které odstřihujeme. Nenecháváme vyvíjet šípky, květina..