České odrůdy česneku
Cibule česneku se liší barvou, uspořádáním a velikostí stroužků a v neposlední řadě i chutí.
Odrůdy českého česneku
Dukát – ozimý paličák velmi ostré chuti, skladovatelný do další úrody.
Anton – ozimý paličák se sklizní už v červenci, chuť ostrá.
Unikát – ozimý paličák s velkými stroužky příjemné ostré chuti.

Odrůdy českého česneku
Benárčan – nepaličák pro podzimní i jarní výsadbu. Chuť ostrá.
Havran – ozimý širokolistý paličák, velké stroužky, velmi ostrá chuť.
Lukan – ozimý širokolistý nepaličák s největšími výnosy v sortimentu.
Slavin – ozimý palčák atraktivního vzhledu a příjemné ostré chuti.
Bjetin – nejranější odrůda paličáku, nevadí žlučníkářům.
- Proč zelené papriky nezčervenají Zelené papriky jsou oblíbenou zeleninou v mnoha kulinářských pokrmech a receptech. Jejich svěží chuť a křupavost je charakterizuje. Nicméně může vás napadnout otázka, proč některé papriky na rostlinách nikdy nezčervenají, ačkoli zralé papriky jistě vidíte na regálech ve svém místním supermarketu. Tento jev má vědecké vysvětlení a souvisí s několika..
- Červená řepa Červená řepa (Beta vulgaris rubra) patří mezi léčivé rostliny. Pochází ze Středomoří a byla oblíbená již ve staré Řecku a Římě. Léčebné účinky má čerstvá šťáv z bulvy, celá bulva, ale také se používá nať jako zelenina, listy můžeme přidávat do salátů. Co obsahuje červená řepa Jsou to zejména vitamíny skupiny..
- Sklízení a skladování mrkve Co potřebuje mrkev Mrkev sklízíme co možná nejpozději, protože až do pozdního podzimu stále dorůstá a snese i slabé mrazíky. Ze země ji vyrýváme pomocí rýče. Uskladnění mrkve Než mrkve uložíme do sklepa, odřežeme nať. Před uložením necháme kořeny několik dnů oschnout na volném místě chráněném před vlhkem. Mrkev ukládáme..
- Uložení zeleniny v zimě Uložení zeleniny v pařeništi Z pařeniště vyvezeme zeminu, aby bylo co nejhlubší. Urovnáme do něj košťálovou a kořenovou zeleninu a zasypeme hlínou. Pařeniště necháme na podzim co nejdéle odkryté, přikryjeme jej až s příchodem prvních mrazů. Jako ochranu před silnými mrazy ještě okna pařeniště zabalíme do slámy. Při oblevě musíme pařeniště vyvětrat, aby..





