České odrůdy česneku



Cibule česneku se liší barvou, uspořádáním a velikostí stroužků a v neposlední řadě i chutí.

Odrůdy českého česneku

Dukát – ozimý paličák velmi ostré chuti, skladovatelný do další úrody.

Anton – ozimý paličák se sklizní už v červenci, chuť ostrá.

Unikát – ozimý paličák s velkými stroužky příjemné ostré chuti.

Odrůdy českého česneku

Odrůdy českého česneku

Benárčan – nepaličák pro podzimní i jarní výsadbu. Chuť ostrá.

Havran – ozimý širokolistý paličák, velké stroužky, velmi ostrá chuť.

Lukan – ozimý širokolistý nepaličák s největšími výnosy v sortimentu.

Slavin – ozimý palčák atraktivního vzhledu a příjemné ostré chuti.

Bjetin – nejranější odrůda paličáku, nevadí žlučníkářům.






  • Kterou zeleninu vysévat v červnu a v průběhu léta? Některé druhy zeleniny můžeme na záhony vysévat i v průběhu června. Vysazujeme je na místa, která se uvolnila po raných druzích. Vysévání zeleniny v červnu Karotka patří k zelenině, kterou vyséváme ještě v červnu. Stejně tak i řepu salátovou, u které nám narostou malé křehké bulvičky. Další zeleninou vhodnou pro pozdní výsev je..
  • Hrách setý, pěstování, druhy hrachu Hrách setý patří k rostlinám, které žijí v symbióze s hlízkovými bakteriemi, hromadícími v půdě dusík. Bakterie žijí v kořenových hlízkách a mají schopnost biologicky vázat vzdušný dusík. Po tom, co odumřou, může hrách využít dusík. Hrách nesnáší půdu čerstvě vyhnojenou chlévským hnojem, patří tedy do 2. tratě. Hrách neklade zvláštní nároky na předplodinu, sám..
  • Rané výsevy zeleniny Vysévání kořenové zeleniny Časně zjara vyséváme na záhony především zeleniny s dlouhou dobou klíčení a celkového vývoje. Jsou to zejména kořenové zeleniny jako mrkve, petržel, pastinák a černý kořen, které se sklízejí většinou až na podzim. Vysévání cibule Kromě kořenové zeleniny se také časně zjara seje také cibule kuchyňská. Ta se..
  • Recepty na vaření z brokolice Brokolice dušená s masem 60 dkg brokolice 40 dkg vepřové plece Olej, sůl, pepř 1 cibule 1 stroužek česneku 5 lžic rajčatového kečupu 2 vejce uvařená natvrdo Vepřové maso naklepeme a nakrájíme na kostky. Za stálého míchání je opečeme na oleji, vyjmeme, pak na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli a vmícháme..