Nářadí a vybavení do zahrady



Aby zahrada vypadala pěkně, je potřeba ji jednou za čas dát do pořádku – ostříhat nebo odřezat přebytečné větve, zrýt záhony nebo vyhrabat trávník. K tomu nám pomáhá nářadí. Ve specializovaných obchodech je nabídka široká.

Rýče

  • lehký rýč z tvrzeného hliníku použijeme na zpracování lehkých půd
  • ergonomický rýč s kalenou ostrou čepelí pro snadné pronikání do půdy

Hrábě

  • pro vyhrabávání trávníku a listí mezi keři nejlépe poslouží univerzální hrábě s pevnými zuby nebo švédské hrábě s pružnými prsty. Pro vyhrabávání na nepřístupných místech nám dobře poslouží malý vějíř s pružnými prsty. Velké plochy hrabeme širokými hráběmi se zahnutými zuby. Zahnuté zuby brání zachycování větviček a trávy.

Zahradní nářadí

Zahradní nářadí

Zahradní nůžky

Zahradní nůžky můžeme vybírat mezi jednočepelovými nebo dvoučepelovými nůžkami, univerzálními, nůžkami na květiny nebo nůžkami s chráničem prstů. Pro stříhání větví u ovocných stromů jsou určené velké dvouruční jednočepelové nebo dvoučepelové nůžky s převodem.






  • Vděčné rozchodníky Okrasné rostliny – rozchodníky Rozchodníky tvoří velkou skupinu okrasných rostlin. K nenáročným druhům patří Sedum spectabile, vykvétající v září okolíky růžových květů. Tento druh dorůstá do výšky 50 cm a je dekorativní i dužnatými, modravě ojíněnými listy. Celý rod rozchodníků obsahuje celkem 500 různých druhů, takže si můžeme vybrat i kobercové nebo..
  • Kteří ptáci bydlí na zahradě Naši pozornost si ptactvo určitě zaslouží. Např. taková sýkorka váží asi sedmnáct gramů, ale za den sní tolik potravy, kolik sama váží. Sýkoří pár, hnízdící dvakrát ročně, spotřebuje 75 kg hmyzu za jeden rok. V zimním období dokáží sýkorky koňadry zlikvidovat 50 až 70 % obalečů jabloňových, takže se červivost plodů..
  • Čemeřice v zimní zahradě Sníh na zahradě Sníh je pro většinu rostlin velice prospěšný, protože chrání rostliny před mrazem. Rostliny jsou pod sněhem jako pod teplou peřinou. Pěstování čemeřice Pod sněhem kvete čemeřice černá, lidově zvaná „vánoční růže“. Kvete bílými květy, listy jsou vykrajované. Většinou má plno poupat. Některé druhy čemeřice jsou stálezelené a..
  • Tipy pro pěstování tulipánů Původ tulipánů Tulipány mají svůj původ v Asii, odkud se rozšířily až k nám. Jméno tulipán vzniklo z místního jména taliban, což česky znamená turban. Tulipány patří mezi cibulnaté květiny. Jsou na našich zahradách hojně rozšířené. Podle tvaru květu a doby kvetení je rozdělujeme na zahradní a botanické tulipány. Botanické tulipány zůstávají na..