Kedlubny – velká sklizeň



Jak vypěstovat více kedluben z jedné rostliny

V půdě zásobené dobře živinami můžeme získat během sezóny z jedné rostliny kedlubnu více bulev. Při první sklizni odřezáváme bulvu tak, aby košťál a několik spodních listů zůstaly na záhonu. Na okraji odříznutého košťálu se vytvoří několik malých nových bulviček. Jsou sice drobnější, ale zato více chuťově lahodnější.

Kedlubny - pěstování

Kedlubny – pěstování





  • České odrůdy česneku Cibule česneku se liší barvou, uspořádáním a velikostí stroužků a v neposlední řadě i chutí. Odrůdy českého česneku Dukát – ozimý paličák velmi ostré chuti, skladovatelný do další úrody. Anton – ozimý paličák se sklizní už v červenci, chuť ostrá. Unikát – ozimý paličák s velkými stroužky příjemné ostré chuti. Benárčan – nepaličák..
  • Choroby a škůdci salátu Některým chorobám a škůdcům je možné předejít výběrem odolných odrůd salátů. Vybíhání salátu do květu Vybíhání salátu do květu způsobeno dlouhým dnem, teplem a nedostatkem vláhy. Je typické pro jarní odrůdy salátů. Hnití salátu Podehnívání salátu je způsobeno patogenními houbami. Napadení se projevuje žloutnutím a následným odumíráním rostlin. Na salátu..
  • Uložení zeleniny v zimě Uložení zeleniny v pařeništi Z pařeniště vyvezeme zeminu, aby bylo co nejhlubší. Urovnáme do něj košťálovou a kořenovou zeleninu a zasypeme hlínou. Pařeniště necháme na podzim co nejdéle odkryté, přikryjeme jej až s příchodem prvních mrazů. Jako ochranu před silnými mrazy ještě okna pařeniště zabalíme do slámy. Při oblevě musíme pařeniště vyvětrat, aby..
  • Pěstujeme cuketu a patison Cuketa je v poslední době hodně oblíbená zelenina. Mladé nedozrálé plody se sklízejí postupně, jakmile dorostou do délky 10 až 25 cm. Předpěstované sazenice cukety vysazujeme do sponu 1×1 metr. Obdobně pěstujeme i patisony. Cukety i patisony pravidelně zaléváme. Podobné články: Pěstujeme cuketu a patison Pěstování listové zeleniny Pěstování mangoldu Rozmístění..