Jaké rostliny sázíme do samozavlažovacích truhlíků?



Pěstování rostlin v samozavlažovacím truhlíku

Do samozavlažovacích truhlíků sázíme nejen muškáty, petúnie, fuchsie, begónie a verbeny, ale lze v nich pěstovat také zeleninu, např. pažitku, řeřichu, cibuli. Vhodné jsou i pro pěstování bylinek a léčivých rostlin, jako máta peprná, meduňka lékařská, šalvěj atd. Daří se v nich dobře i některým dřevinám – vřesu, brusince anebo i borůvce.

Fuchsie, pěstování v truhlíku

Fuchsie, pěstování v truhlíku







  • Jak pěstovat kejklířku Pěstování kejklířky Kejklířky pěstované ze semen lze vysazovat jak do záhonů, tak za okno. Potřebují dostatečnou zálivku a půdu, která drží vláhu. Venku se nejčastěji pěstuje vytrvalá Mimulus luteus, ve skleníku pak Mimulus Aurantiacus. Prvně jmenovaná se snadno množí. Nové výhony přiléhají k zemi, brzy zakoření a dají se oddělit...
  • Jak pěstovat macešky Maceška je v dnešní době oblíbenou květinou, se kterou se můžeme setkat již s prvními jarními paprsky. Existuje velké množství druhů a velkými nebo naopak malými květy a bohatou násadou. Barevnost macešek je nekonečná, nejčastěji jsou vidět v odstínech žluté a modré barvy. Macešky vysazujeme na záhony nebo do květináčů a misek. Můžeme..
  • Muškáty a fuchsie v únoru Péče o muškáty v únoru Pokud nechceme pěstovat nové muškáty z řízků, můžeme použít staré muškáty z předešlého roku. Muškáty (Pelargonium), které jsme nechali přezimovat na suchém místě, koncem února seřízneme a dáme jim novou zeminu. Aby z muškátů byly opět hustě rozvětvené keříky, každý výhon seřízneme na třetinu délky. Přitom dbáme na..
  • Choroby převislých pelargonií a muškátů Korkovitost Korkovitost – projevuje se během vegetace, hlavně v zimním období, jako zelené a hnědé výrůstky na spodních stranách listů. Tato choroba vzniká nedostatkem světla, nerovnoměrnou zálivkou nebo vysokou vlhkostí vzduchu. Objevuje se hlavně při přezimování pelargonií. Jakmile se rostliny přenesou na venkovní stanoviště, korkovitost většinou zmizí. Staré poškozené listy jsou..