Jak využít úrodu třešní
Sklizeň úrody třešní
Sklizeň je vyvrcholením našeho celoročního úsilí v péči o třešně. Pokud jsme zvolili nízké formy stromů, bude většina plodů dosažitelná ze země, případně menšího žebříku, i v pozdějším věku.
Třešně češeme oběma rukama se stopkami tak, abychom nepoškodili plodonoše a nepřipravili se tak o úrodu v příštích letech. Větší množství, o kterém víme, že nesníme a ani nezpracujeme, uložíme co nejdříve na krátkou dobu do chladničky.
Jak zpracovat třešně
Při domácím zpracování třešní jsou osvědčené kompoty, džemy, šťávy nebo sirupy. Sušit a zpracovat na vína nebo pálenky lze vybrané odrůdy s vyšším podílem rozpustných cukrů v plodech plně vyzrálých na stromě. Chrupky nejsou vhodné na kompoty.
- Praktické rady pro uskladnění ovoce a zeleniny Jak skladovat ovoce a zeleninu Ovoce a zeleninu nikdy neskladujeme ve stejném prostoru. Mohlo by dojít k tomu, že některé druhy nežádoucím způsobem ovlivní chuť a vůni druhů jiných. Jestliže jsme uložili společně např. jablka a brambory, může se zvýšit klíčivost brambor. Brzy opadané ovoce Ovoce, které příliš brzy opadá..
- Sázíme ovocné stromky Jak sázet ovocné stromky? Podzim je ideální doba pro výsadbu ovocných stromků. Zakoupené sazenice vysadíme co nejdříve. Pokud sázíme až za několik dní po nákupu, musíme sazenice ošetřit tak, aby jim nezaschly kořeny. Dáme je do studeného sklepa a kořeny kropíme vodou nebo je přikryjeme mokrými hadry. Můžeme je také..
- Pěstování slivoní Kde vysazovat švestky Slivoním se nejlépe daří v polohách od 300 do 500 metrů nad mořem. Mají rády středně těžké půdy s větší vlhkostí. Slivoně vysazujeme v zahradě na vzdálenost nejméně 5 metrů, podle vzrůstnosti dané odrůdy. Dřevo slivoní je křehké, při velké úrodě a za větru může dojít k vylomení větve. Z tohoto důvodu..
- Léto na zahradě – červenec Začínáme sušit rozkvetlé květiny do zimních vazeb. Květy sušíme zavěšené stonky nahoru ve stínu a mírném průvanu. Mezi vhodné květiny na sušení patří: okrasné bodláky, slaměnky, šatery. Ovoce a zelenina v červenci V červenci začínáme sklízet drobné ovoce a peckoviny. Dbáme na to, abychom při sklizni stromy a keře nepoškodili. Rybíz..