Proč nekvete okrasný česnek?



Existuje několik možných důvodů, proč okrasný česnek nekvete. Zde je několik příčin:

Věk rostliny – okrasný česnek obvykle nekvete v prvním roce po výsadbě, a někdy ani v druhém roce.

Okrasný česnek

Okrasný česnek

Další důvody, proč česnek nekvete

  • nedostatek slunce, které okrasný česnek potřebuje k tomu, aby mohl kvést. Pokud má vaše rostlina nedostatek slunečního světla, např. je umístěna ve stínu, může to ovlivnit kvetení.
  • nedostatek vody – okrasný česnek potřebuje pravidelné zavlažování, aby se udržela vlhkost půdy. Pokud je půda příliš suchá, může to ovlivnit kvetení.
  • špatná půda – okrasný česnek potřebuje dobře odvodněnou, bohatou a vlhkou půdu. Pokud má vaše rostlina nevhodnou půdu, může to ovlivnit její schopnost kvést.
  • špatné nebo žádné hnojení – pravidelné hnojení také ovlivňuje možnost kvetení. Pokud je vaše rostlina špatně hnojena, může to ovlivnit kvetení.
  • genetické faktory – některé odrůdy okrasného česneku mohou být geneticky upraveny tak, aby nekvetly.





  • Květina kala – pěstování a péče Kala dříve nesměla chybět snad v žádné svatební kytici. Kala se také pěstovala jako pokojová květina. Označení kala je vžité české jméno této rostliny. Správný název je Zantedeschia. Kala je cibulnatá rostlina, která nesnáší mráz, a proto nemůže přes zimu zůstat venku. Jak pěstovat kalu Pěstování kaly není obtížné. Rostlinám musíme..
  • Jarní koberce z cibulnatých rostlin Malé jarní cibuloviny patří mezi první posly jara. Nejprve se objevují bílé květy, pak žluté a později modré a fialové. Malým cibulovinám sluší pěstování pohromadě v pestré směsi, drobnější druhy se používají jako záhonové lemy nebo jsou vysazovány společně s jarními trvalkami. Hodí se především do přírodních partií zahrad. Jak pěstovat jarní..
  • Drobné orchideje pleionky Pleionky jsou drobné orchideje, rostoucí v Tibetu a je známo čtrnáct druhů. Na našich zahradách a skalkách se dobře uplatní ty druhy, které kvetou časně na jaře. Jsou to především druhy Pleione formosana a Pleione Limprichtii, která je plně mrazuvzdorná a bez úhony snáší mráz až do -15 °C. Pleione formosana..
  • Jarní květiny do stínu Pro kvetení na jaře lze pěstovat pod stromy, které jsou v té době ještě neolistěné, drobné cibulnaté květiny. Jsou to především sněženky, bledule, talovíny, ladoňky, ladoničky, kandíky, botanické šafrány. Dále se pod stromy daří nízkým, tzv. hajním trvalkám, jako jsou petrklíče, sasanky, kopytníky, plicníky, zběhovce, konvalinky, atd. Podobné články: Mečíky neboli..