Pěstování čekanky hlávkové na zahradě



Čekanka hlávková vytváří podle druhu buď vysoké světle zelené hlávky, nebo kulaté zavinuté červené hlávky s bílými žebry. Vyséváme ji koncem června na záhon ve sponu 30×30 cm. Je částečně mrazuvzdorná, proto na záhoně vydrží dlouho.

V kuchyni se čekanka hlávková upravuje jako salát, má nahořklou chuť.

Pěstování čekanky hlávkové

Pěstování čekanky hlávkové







  • Jak připravit zahradní půdu na jaře S příchodem jara se zahrada probouzí k novému životu, a správná příprava půdy hraje klíčovou roli v úspěšném pěstování zeleniny. Přestože se na první pohled může zdát, že půdu stačí jen obdělat a začít s výsadbou, důkladná a strategická příprava vám může zajistit bohatou a zdravou úrodu. Důležité kroky pro..
  • Jak přilákat do zahrady ještěrky Ještěrky jsou velmi užitečné a v zahradě je uvítá každý správný zahradník. Pokud je chcete přilákat, můžete vyzkoušet následující tipy. Jaké prostředí ještěrky vyhledávají Vytvořte pro ještěrky vhodné prostředí. Pro svůj život vyhledávají suchá a slunečná místa. Vytvořte jim ve své zahradě zákoutí s kamennými nebo dřevěnými hromadami, skalnatými oblastmi a..
  • Ovocné stromy a zelené hnojení Sázení zeleného hnojení pod ovocné stromy Zelené hnojení můžeme praktikovat i pod ovocnými stromy. Zejména se v takovém prostředí uplatní peluška (hrách rolní), vikev, hořčice bílá, pohanka, svazenka, jetel plazivý – bílý, jílek mnohokvětý – italský, jílek jednoletý. Rostliny zaryjeme do půdy až na jaře, přes zimu totiž jejich porost ochraňuje..
  • Podzim na zahradě – listopad V listopadu uklízíme zahradu před zimou. Do poloviny listopadu můžeme vysazovat keřové růže. Výhony všech růží zkrátíme na 30 až 40 cm a keře zahrneme zemí s kompostem. Stromkové růže opatrně ohneme k zemi a zajistíme kolíkem. Korunku zasypeme zemí a kmínek volně obalíme vrstvou papíru. Skalničky ve skalce připravíme na zimu. Přikryjeme..