Meduňka lékařská



Pěstování meduňky lékařské

Meduňka lékařská je příbuzná s mátou. Pěstujeme ji na slunci a v polostínu.

Použití meduňky

Před rozkvětem sklízíme citronově vonící listy. Zdobíme jimi saláty, přidáváme je do omáček, k masům a do majonéz. Uklidňující meduňkový čaj příjemné chuti pijeme nejlépe před spaním.

Meduňka lékařská

Meduňka lékařská







  • Květiny k jídlu Víte o tom, že některé letničky nám přinášejí nejen radost a krásu, ale že je možné je také konzumovat? Nejlepší jsou k tomu květy z vlastní zahrady, u kterých víme, v jakých podmínkách vyrostly a můžeme je jíst bez obav. Květiny vhodné k jídlu Ke květinám, na kterých si pochutnáme, patří: lichořeřišnice větší, měsíček..
  • Bylinky proti chorobám a škůdcům Odvar z přesličky rolní proti houbovým chorobám Jako účinná prevence houbových chorob se používá odvar z přesličky rolní. 1 kg čerstvých nebo 10 dkg sušených rostlin máčíme 24 hodin v 10 litrech vody. Pak je 0,5 hodiny povaříme, přefiltrujeme a necháme zchladnout. Od jara do léta za příznivého počasí tímto odvarem, zředěným..
  • Bylinka dobromysl neboli oregano Pěstování oregana Dobromysl je také známý pod názvem oregano. Vyžaduje slunce a lehčí propustnou půdu. Dobromysl má uklidňující účinky ne nervovou soustavu. Používá se k přípravě čaje, do koupelí a jako koření k masům a do salátů. Dobromysl v kuchyni Dobromysl je součástí francouzské a italské kuchyně. Tradičně se používá při přípravě..
  • Máta peprná v bylinkové zahrádce Pěstování máty peprné Ani máta peprná by neměla chybět na naší bylinkové zahrádce. Nevyniká sice tolik krásou jako jiné bylinky, ale čaj z ní je výborný. Mátu pěstujeme na polostinném, vlhčím místě. V dobrých podmínkách se značně rozrůstá. Má silnou mentolovou vůni a příjemnou, chladivou chuť. Použití máty Nejrůznější přípravky z máty se..