Vlnovník vrbový – škůdce okrasné vrby



Vlnovník vrbový je roztoč, který napadá okrasnou vrbu a způsobuje silně pokroucené a nahuštěné chuchvalce výhonů. Větvičky jsou navíc slabé.

Ochrana před vlnovníkem vrbovým

Vlnovník vrbový - škůdce okrasné vrby

Vlnovník vrbový – škůdce okrasné vrby

Nejvhodnější ochranou před vlnovníkem vrbovým je odřezávání hálek i s kousky napadených větví, a to v jarním a letním období. Na jaře můžeme proti tomuto roztoči použít i přípravek Kumulus WG.






  • Choroby vinné révy v průběhu roku Choroby a škůdci na vinné révě Choroby a škůdce můžeme na vinné révě pozorovat již na jaře. Brzy po vyrašení mohou listy a letorosty napadnout roztoči a objeví se plstnatost nebo kadeřavost. Tyto choroby nezpůsobují výraznější poškození révových keřů. Napadení by muselo být extrémní, aby došlo k poškození a omezení růstu,..
  • Vlnovník jabloňový – škůdce jabloní Vlnovníci jsou roztoči, kteří napadají všechny části rostlin kromě kořenů. Při svém šíření využívají vítr, zvířata a také lidi. Využijí jakoukoliv možnost rozptylu z jednoho hostitele na druhý. Dospělí vlnovci jsou velmi malí, cca 0,2 mm. Barvu mají světle až jantarově žlutou, se dvěma páry krátkých nohou ve přední části těla...
  • Jak se bránit padlí na rostlinách Klimatické výkyvy můžou vážně ohrozit jak okrasnou, tak užitkovou zahradu. Velké sucho nebo naopak velké vlhko ničí nejen vegetaci, ale extrémní počasí napomáhá šíření určitých druhů nemocí a škůdců. V horkém suchém létě se u rostlin může objevit nepříjemná choroba padlí. Je to práškově bílá nebo našedlá houba objevující se na..
  • Choroby a škůdci slivoní Šarka – nejvážnější choroba slivoní. Některé odrůdy slivoní jsou vůči šarce odolné. Pilatka švestková – způsobuje červivost malých plodů. Obaleč švestkový – způsobuje červivost plodů před dozráním. Červivé plody jsou často napadány moniliovou hnilobou. Mšice – poškozují slivoně a přenášejí šarku. Podobné články: Molice – škůdce českých zahrad Netkaná textilie..