Celoroční pěstování ředkviček
Ředkvičky jsou typicky jarní zelenina. Díky šlechtitelům je možné si tuto pálivou pochoutku dopřát v průběhu sezóny až do pozdního podzimu.
Pro sklizeň v letních měsících jsou určené odrůdy pro celoroční pěstování. Ostatní odrůdy, určené pro rychlení, jarní a podzimní výsadbu, by nám v teplém letním počasí vyběhly po vzejití do květu a nevytvořily by bulvičky. Takovéto bulvičky jsou dřevnaté nebo houbovité, vytažené do délky a jsou nevhodné pro konzumaci.

Celoroční pěstování ředkviček
Celoroční odrůdy ředkviček
Z klasických červených ředkviček patří k celoročním odrůdám Lada a Ester. Jsou odolné proti praskání a proti vybíhání do květu. Odrůda Viola je typická fialovou barvou bulviček.
- Pěstování zeleniny a rostlin, které odpuzují škůdce V zahradničení existuje skvělý způsob, jak spojit estetiku a funkčnost – kombinováním zeleniny s rostlinami, které mají schopnost odstrašit škůdce. Tato strategie vytváří nejen poutavý krajinný design, ale také přirozenou ochranu pro vaše rostliny. Pěstování bylinek nebo květin a zeleniny na jednom záhoně Mnoho bylinek má výraznou vůni a silné..
- Jak zabránit praskání rajčat? Praskání rajčat může být problémem pro zahradníky a pěstitele rajčat. Tento jev se obvykle vyskytuje během růstu a dozrávání rajčat, ačkoli může být způsoben více faktory. Prasklé plody nejen kazí estetický vzhled rajčat, ale mohou také zvýšit náchylnost k infekcím a plísňovým onemocněním. Následující článek vám přináší několik tipů, jak..
- Proč zelené papriky nezčervenají Zelené papriky jsou oblíbenou zeleninou v mnoha kulinářských pokrmech a receptech. Jejich svěží chuť a křupavost je charakterizuje. Nicméně může vás napadnout otázka, proč některé papriky na rostlinách nikdy nezčervenají, ačkoli zralé papriky jistě vidíte na regálech ve svém místním supermarketu. Tento jev má vědecké vysvětlení a souvisí s několika..
- Dusičnany v zelenině Dusičnany a dusitany Dusičnany a dusitany jsou přirozenou složkou životního prostředí a podílejí se na koloběhu dusíku v přírodě, tedy i v mnoha potravinách rostlinného a živočišného původu. Zdroj dusičnanů Hlavním zdrojem dusičnanů v potravinách je zelenina, kterou podle schopnosti dusičnany hromadit, rozdělujeme na rostliny s vysokým obsahem dusičnanů (např. špenát, mangold, ředkvičky, ředkev,..





