Pěstování v pařeništi



Co pěstovat v pařeništi

Pařeniště je levná alternativa k fóliovníku a skleníku. Je vhodné zejména k předpěstování sadby. Pařeniště umisťujeme poblíž domu na jižní stranu, která je chráněna před větry. Vyšší strana rámu by měla směřovat k severu.

Základem pařeniště je dobrá kompostová půda. Při slunečném počasí je nutné větrání a stínění.

Pěstování ve fóliovníku, skleníku a pařeništi

Pěstování ve fóliovníku, skleníku a pařeništi







  • Jak poznat, že je kompost hotový (zralý)? Zkouška zralosti kompostu Kvalitní kompost nepoškozuje semena a kořeny citlivých kultur. Jednoduchý návod na zkoušku zralosti kompostu provedeme tak, že nižší nádobu naplníme kompostem a osejeme jej semínky řeřichy. Pokud dosáhneme šestý den od zasetí můžeme řeřichu sklízet, jedná se o dobrý, zralý kompost. Pokud řeřicha neklíčí, kompost není zralý...
  • Rok v zeleninové a ovocné zahradě – KVĚTEN Práce na záhonech v květnu Na záhonech během května začíná hojně růst plevel. Je nejvyšší čas začít s ním bojovat. Nejen že na záhonech nevypadá pěkně, ale také bere místo a živiny pěstovaným rostlinám. Pokud je nedostatek deště, začínáme zalévat. Nikdy nezaléváme studenou vodou z vodovodu. Nejlépe používáme odstátou dešťovou vodu, která..
  • Pěstební plán K čemu je dobrý pěstební plán Pro nejčastější způsob pěstování zeleniny střídáním plodin si vytvoříme pěstební plán. Když ho dobře propracujeme, poslouží nám nejen na letošní rok, ale může se stát naším pěstebním modelem na mnoho dalších let. Záhony zelinářské zahrady si rozdělíme na čtyři díly – tzv. tratě. Na..
  • Podzim na zahradě – listopad V listopadu uklízíme zahradu před zimou. Do poloviny listopadu můžeme vysazovat keřové růže. Výhony všech růží zkrátíme na 30 až 40 cm a keře zahrneme zemí s kompostem. Stromkové růže opatrně ohneme k zemi a zajistíme kolíkem. Korunku zasypeme zemí a kmínek volně obalíme vrstvou papíru. Skalničky ve skalce připravíme na zimu. Přikryjeme..