Kedlubny – velká sklizeň
Jak vypěstovat více kedluben z jedné rostliny
V půdě zásobené dobře živinami můžeme získat během sezóny z jedné rostliny kedlubnu více bulev. Při první sklizni odřezáváme bulvu tak, aby košťál a několik spodních listů zůstaly na záhonu. Na okraji odříznutého košťálu se vytvoří několik malých nových bulviček. Jsou sice drobnější, ale zato více chuťově lahodnější.
- Začátečník v pěstování zeleniny – na co si dát pozor Začátečník v pěstování zeleniny může být nadšený a plný naděje, ale existuje několik věcí, na které by si měl dát pozor, aby se mu dařilo. Za prvé, je důležité zvolit si správné místo pro zahradu. Musí být dobře osvětlené, mít dostatek slunce a být chráněné před větrem. Také by mělo..
- Koření v kuchyni – petržel Známe dva druhy petržele – s hladkými a kadeřavými listy. Petržel s kadeřavými listy je dekorativní, proto ho používáme zejména ke zdobení jídel. Petržel s hladkými listy je zase aromatičtější. Kromě čerstvé nati používáme rovněž kořen petržele. V zelené části je velké množství vitamínů, proto ji dáváme všude, kde se hodí. Petržel obsahuje především..
- Netradiční zelenina na zahradě K běžně pěstovaným druhům zeleniny na našich zahradách patří mrkev, petržel, okurky nebo rajčata. V našich klimatických podmínkách ale můžeme dát prostor i některým exotickým plodům – např. baklažánu, ačokči, mexické okurce, melounu, nebo lagenárii. Exotická zelenina, kterou můžeme pěstovat na našich zahradách: Ačokča (Cyclanthera pedata) je bujně rostoucí popínavá liána s menšími..
- Další ošetřování záhonů s vysetou kořenovou zeleninou Jak pečovat o oseté záhony Oseté záhony za sucha kropíme, aby semena v půdě nezaschla a rostliny brzy a rovnoměrně vzešly. Pokud se bude na povrchu záhonů tvořit po dešti škraloup, opatrně ho rozrušíme motyčkou, plečkou nebo nejlépe ježkovým válečkem. Značkovací rostliny Protože u většiny druhů kořenové zeleniny dlouho trvá, než..






